donderdag 26 juni 2008

Pieters HAVO-diplomering op CSG Comenius in Leeuwarden

Donderdag 26 juni 2008
Enkele honderden (groot)ouders, broers & zussen, vrienden & vriendinnen worden halverwege de middag ontvangen in de grote zaal van Christelijke Scholengemeenschap Comenius te Leeuwarden. Vanmiddag is de eerste helft van de diplomauitreiking voor HAVO-leerlingen, waaronder ook onze zoon Pieter.

Als de geslaagden de zaal in een lange rij binnenkomen, krijgen ze een hartverwarmende, minuten durende staande ovatie uit de zaal als waardering voor hun prestatie. C.S.G. Comenius spreekt haar trots uit met een actueel slaagpercentage van 92.

HAVO-coördinator de heer Van Hes verwelkomt alle geslaagden en genodigden en doceert in zijn openingstoespraak over elk van de "7 Habits of Highly Effective People" van Stephen R. Covey. Zijn speech sluit hij af met de welbekende Ierse Pelgrimszegen van Saint Patrick.

Daarna vindt ook in de plenaire setting de diplomauitreiking plaats. Kleine groepen leerlingen komen achtereenvolgens op het podium, waar ze één voor één van één van de HAVO-docenten met een korte, persoonlijk getinte toespraak het diploma, de cijferlijst en een groepsfoto krijgen overhandigd. Pieter krijgt het welverdiende diploma met speech van zijn voormalig HAVO-coördinator, de heer Spoelstra.

Geen opmerkingen: