donderdag 12 juni 2008

Driemaal Hulde@Hilversum

Donderdag 12 juni 2008

Driemaal hulde op deze bijzondere dag in Hilversum, want:

1.
De treinreis van Leeuwarden naar Hilversum v.v. bestond uit vijf trajecten, drie heen en twee terug en alle vijf trajecten voerde de NS volgens dienstregeling - zonder vertraging - uit. Hulde dus voor de NS; op de dag dat vrachtwagenchauffeurs uit protest tegen de hoge benzineaccijns om vijf voor twaalf hier en daar in het land het verkeer op autosnelwegen langzaam laten rijden.

2.
Tijdens de vierde dag van mijn vijfdaagse verkorte SBO-opleiding "Kwaliteitsverbetering en accreditatie in het hoger onderwijs" passeert een jongeman mij in de hal van Hotel Lapershoek in Hilversum. Het is Erik Storteboom, een oud-student Retail Management van mij, die in 1993 bij ons op de Christelijke Hogeschool Noord-Nederland als RMSL-student begon in de tijd dat ik nog bij de Retail Management School Leeuwarden werkte als Docent Store Management. Erik is momenteel "Manager Dutch Desk U.S.A." bij de Rabobank in Glendale, USA. Hulde voor Erik met zo'n prachtbaan! Fijn om zo'n alumnus na meer dan 10 jaar te ontmoeten.

3.
Maar het belangrijkste komt nog:
Even na drie uur belt onze zoon Pieter me met de verheugende mededeling dat hij zojuist bericht kreeg dat hij is geslaagd voor zijn HAVO-eindexamen. En ook nog met een hele mooie cijferlijst! Hulde en vanzelfsprekend een hartelijke felicitatie voor Pieter!

Tijdens de SBO-bijeenkomst maken we individueel eerst een Kwaliteitsportret van onze eigen hoger onderwijsinstelling. Daarna oefenen we in twee subgroepen een auditsessie met betrekking tot de Kwaliteitskalender van een hogeschool en een universiteit. Vervolgens volgt een presentatie van hoofddocent Theo Douma over een stappenplan voor het accrediteren van opleidingen. En dan tenslotte bespreken we eerst in subgroepen en daarna aan de hand van een presentatie van Theo Douma de wijze waarop je met individueel vraaggeöriënteerd onderwijs de kwaliteit en het niveau van ieder leertraject kunt borgen.

Geen opmerkingen: