vrijdag 23 mei 2008

Laatste etappe Pieterpad: van Holten naar Vorden

Vrijdag 23 mei 2008

In de periode van 3 juni 2006 t/m 18 mei 2007 hebben Durkje en ik het tweede, zuidelijk deel van het Pieterpad - van Vorden tot en met de Sint Pietersberg - gelopen, als onderdeel van ons pelgrimspad naar Santiago de Compostela. Om het Pieterpad in elk geval ook helemaal eens gelopen te hebben, wandelden we in de periode van 28 mei 2007 t/m 3 januari 2008 ook nagenoeg het hele eerste, noordelijke deel van het Pieterpad: van Pieterburen naar Holten. Vandaag is de dag dat we het noordelijke en het zuidelijke deel aan elkaar koppelen, door onze laatste etappe - van Holten naar Vorden - te wandelen.

Eerst met de auto naar Deventer en vanuit Deventer met de trein naar Holten. Vanuit Holten gaan we over de Beuseberg en steken we de autosnelweg A1 over naar het riviertje de Schipbeek. Bij het verkoopstalletje voor Pieterpad-wandelaar op het erf van de boerderij Drost kopen we wat lekkers en komen vervolgens via Landgoed Verwolde aan in Laren, waar we lunchen.

Voorbij Groot Dochteren over het Twentekanaal en over het riviertje de Berkel. Tenslotte door het Achterhoekse esdorpenlandschap het Grote Veld en Veldwijk - met haar kasteel Den Bramel - arriveren we op ons eindpunt: het NS-station van Vorden. Hier komen voor ons het noordelijke en het zuidelijk deel van het Pieterpad bijelkaar. We hebben daarmee de doorgaande route van het 485 kilometer lange Pieterpad afgesloten.

Met de trein gaan we dan van Vorden naar Zutphen, overstappen in de trein van Zutphen naar Deventer en vanuit Deventer weer met de auto naar huis. Alweer een prachtige dag!


Geen opmerkingen: