woensdag 21 mei 2008

Chinese vlag bij Stenden hogeschool halfstok

Woensdag 21 mei 2008
Normaal siert een groot aantal vlaggen van o.a. de partnerlanden van Stenden hogeschool het terrein aan de voorzijde van het Leeuwarder hoofdgebouw. Maar vanmorgen niet. Slechts één vlag wappert al vroeg in de zachte ochtendbries. Het is de Chinese vlag, die halfstok hangt.
Ook vandaag gedenken we het groot aantal slachtoffers van de zware aarbeving die China trof. Met een kracht van 7,9 op de schaal van Richter is bijvoorbeeld de provincie Sichuan zeer zwaar getroffen. Vanuit China komen geluiden over nu al meer dan 20.000 doden en dat dodental gaat waarschijnljk oplopen tot wel 50.000. Het aantal gewonden is nu al meer dan 200.000 en het aantal daklozen wordt vandaag geschat op 5.000.000 mensen. Schrijnende beelden op televisie.

Morgen zullen we in Stenden hogeschool nadrukkelijk stilstaan bij deze ramp, waaraan vooral ook onze Chinese studenten en collega's op grote fysieke afstand lijden. Alle Chinese studenten zullen morgenochtend samen Chinese, nationale liederen zingen en aansluitend zullen ze hand in hand een minuut stilte in acht nemen om de slachtoffers te herdenken. De opbrengst van een geldinzamelingsactie wordt door Stenden hogeschool gedoneerd voor hulpverlening in China.

1 opmerking:

Anoniem zei

Zojuist was de herdenking bij de Stenden hogeschool genoemd tijdens het ANP nieuws van 17.00 uur!