woensdag 21 mei 2008

2e Landelijk Beraad van het NBG in Eemnes

Dinsdag 20 mei 2008
Voor de tweede maal komt het Landelijk Beraad van het Nederlands Bijbelgenootschap bijeen, vandaag in Hotel De Witte Bergen in Eemnes. Het is de eerste keer dat Hans van Loon onze vergadering voorzit.

Een groot deel van deze bijeenkomst beoordelen we de door het verenigingsbestuur voorgestelde statutenwijzigingen voor het NBG, zoals die binnenkort voor accoord voorliggen aan de vergadering van de landelijke Ledenraad van het NBG. In het tweede deel van onze vergadering discussiƫren we met Bert de Jong (NBG-manager Presenteren & Activeren) over zijn notitie "Nieuw Perspectief, de vrijwilligersbeweging in ontwikkeling".

Omdat mij vanuit het bestuur van het Kristlik Frysk Selskip ter ore kwam dat het als een gemis wordt ervaren dat de Friestalige Bijbel nog niet beschikbaar is op de website van het NBG, kaart ik deze wens vanuit Friesland ook aan. Mijn doel is om op afzienbare termijn ook de Fryske Bibel op internet beschikbaar te laten stellen door het NBG. Lijkt mij prima passen bij de missie van het NBG: "Zorgen dat de Bijbel zoveel mogelijk mensen bereikt en aanspreekt."

Geen opmerkingen: