zondag 13 april 2008

Jeugddienst "Een kast vol verhalen"

Zondag 13 april 2008

Vanavond is het onze Stienser jongerengroep "Rondom 20" die de tweewelijkse Gemeentedienst in De Hege Stins organiseert. Het is een Jeugddienst. Rondom 20 heeft gekozen voor een gevarieerde toneeluitvoering met veel muziek tussendoor. Het thema is "Een kast vol verhalen". Onze zoon Jan Wijbe maakt deel uit van deze groep creatievelingen, die al meer dan vijf jaar actief zijn in het geheel zelf schrijven èn uitvoeren van jeugddiensten in Stiens en in omliggende dorpen.

In het toneelspel spelen ze een groot aantal Gelijkenissen uit de Bijbel, allemaal naar eigentijdse kwesties uitgebeeld. En tussendoor zingen we onder begeleiding van hun muziekgroep bijbehorende kinderliederen.
Als alle spiegelverhalen zijn gespeeld, passeren ze nogmaals in een aantal "stills", toegelicht met de boodschap van het verhaal voor jou & mij en voor hier & nu.

Een knappe prestatie om een hele kerkzaal zo lang te boeien met prachtig spel, met sterke inhouden en met mooie muziek. Complimenten en dank voor deze alweer zo mooie jeugddienst.

Geen opmerkingen: