maandag 16 september 2024

Je Talent van de Bliid Boadskip Sjongers in Stiens

Zondag 8 september 2024
 
De Talenten-blaadjes aan de Talenten-boom in De Hege Stins

Themadienst
Vanmorgen komen we als kerkgangers van de Protestantse Gemeente te Stiens bijeen in de ochtend-kerkdienst in De Hege Stins te Stiens.
Voorganger van deze kerkdienst is dominee Jak Verwaal. 
Bijzonder deze keer is de medewerking aan deze ochtendviering door het gospelkoor 'Bliid Boadskip Sjongers' uit het naburige Berltsum.
In de door hen nagenoeg geheel verzorgde kerkdienst zijn het thema en de liederen op elkaar afgestemd rondom het thema van deze dienst: 'Je Talent’.

Van Talent naar gemeenteopbouw
Dat woord 'talent' had voorheen betrekking op een in de bijbelse tijd gebruikte gewichtsmaat, bijvoorbeeld voor goud, maar mede door het bijbelverhaal over het omgaan met de in bruikleen gegeven talenten - in bijvoorbeeld het bijbelverhaal in het bijbelboek Matteus - kreeg het begrip 'talent' ook een meer figuurlijk betekenis, die verwijst naar je persoonlijke gaven en talenten, en wat je met jouw eigen talenten en gaven doet in het dagelijkse leven.
Eén van de vele activiteiten in deze themadienst, is de uitnodiging van de Bliid Boadskip Sjongers aan alle kerkgangers om naar voren te komen, om je eigen talent op een papieren boomblad te schrijven, waarna al die boomblaadjes aan twee gevulde talentenbomen van onze kerkelijke gemeente voorin de kerkzaal komen te staan, waar na afloop van deze kerkdienst nog eens goed naar kan worden gekeken, om te beoordelen welke talenten van zo'n talentenboom we mogelijk nog meer zouden kunnen inzetten in deze Protestantse Gemeente te Stiens, teneinde onze gemeenschap binnen en buiten onze kerk in Stiens verder uit te bouwen.

Geen opmerkingen: