dinsdag 4 juni 2024

De lange aanloop naar de Camino Mozárabe

Maandag 22 april 2024
 
La Pita Guesthouse ligt aan het Sint-Valentijnsplein van Almería

















2e Reisdag - van Rotterdam The Hague Airport naar Almería
Vroeg in de ochtend – al om 4:30 uur – worden we in het Ibis Budget Hotel op vliegveld Rotterdam The Hague Airport gewekt door de wekker. Wassen en aankleden, en dan direct uitchecken in het hotel, om dan door het duister van de vroege ochtend in een luttele vijf minuten van ons hotel te lopen naar de vliegveldterminal. 
In de vertrekhal maken Durkje en ik onze rugzakken klaar voor het inchecken van onszelf en van onze bagage, en als dat klaar is, gaan we door de Security Check naar de vertrekhal waar de gates zijn. 
Daar hebben we nog ruim een uur om te ontbijten met een kop koffie erbij. Om 6:45 uur begint het boarden voor onze vlucht van Rotterdam naar Almería in het zuiden van Spanje.
Precies op tijd – om 7:15 uur – vertrekt het vliegtuig, en dan vliegen we over België en Frankrijk naar Spanje. In het zuidwesten van Frankrijk zien we de stad Biarritz liggen bij de bocht van de Baskische Golf, en even later zien we de uitlopers van de Pyreneeën diep onder ons voorbijglijden. 
Dan volgt Spanje, van noord naar zuid, totdat we om 9:45 uur landen op het vliegveld van Almería, dat aan de Middellandse Zee ligt.
Bij de bushalte vóór de aankomsthal van Almería ontmoeten we een echtpaar uit Zevenhuizen (bij Rotterdam), dat tegelijk met ons dezelfde bus neemt van het vliegveld naar het stadscentrum van Almería.
Door het stadscentrum en langs de kathedraal wandelen we direct door naar La Pita Guesthouse, waar we de komende twee nachten zullen overnachten. Daar kunnen we pas om 15:00 uur inchecken, maar we worden wel alvast in de gelegenheid gesteld om onze rugzakken binnen te stallen, zodat we van 12:00 uur tot 15:00 uur zonder onze rugzakken alvast de binnenstad kunnen verkennen.

Kennismaking met Almería 
Over de Rambla wandelen we naar de pier aan de Middellandse Zee. Rechts van de pier liggen drie grote cruiseschepen. Links van de pier is de jachthaven.
Daarna doorkruisen we de binnenstad over de Paseo de Almería, waar we bij de VVV een stadsplattegrond halen.  
Dan gaan we door naar eerst de Iglesia de Santiago (de Sint-Jacobskerk) en vervolgens naar de Iglesia de San Sebastián, die helaas beide gesloten zijn.
Wel kunnen we een bezoek brengen aan de grote overdekte markthal verderop, dus dat doen we.
Over de Rambla gaat het dan verder in de richting van de zee, en nadat we verderop een kop koffie hebben gedronken, is het tijd om in te checken in ons hostal.
We krijgen een mooie kamer met uitzicht op een pleintje toegewezen, en krijgen een rondleiding door het hele hostal, waar we wegwijs wordt gemaakt langs alle voorzieningen van La Pita Guesthouse, een hostal met vier kamers, vlakbij de kathedraal van Almería, aan het Sint-Valentijnsplein in de binnenstad.
Vanaf het dakterras van het hostal heb je een prachtig uitzicht op de beide burchten van de Alcazaba en van San Cristobal.
We installeren ons in de hostal-kamer, en na het halen van de eerste boodschappen koken en eten we in de keuken van ons hostal.  
Morgen gaan we de stad Almería verder verkennen, en ons voorbereiden op de eerste pelgrimsdag op de Camino Mozárabe.
Het is hier vandaag mooi voorjaarsweer, met een temperatuur van rond de 20 graden Celsius, en een koel windje uit zee. 

Geen opmerkingen: