zaterdag 23 december 2023

B-Diplomazwemmen in Coevorden

Zaterdag 23 december 2023
 
B-diplomazwemmen in Coevorden

Zwemdiploma B
Rond het middaguur rijden Durkje en ik als 'beppe & pake' op uitnodiging naar zwembad Het Zwaneburg in Coevorden, waar Elwin vanmiddag te water gaat voor het diplomazwemmen van zwemdiploma B.
Tijdens het zwemexamen passeren allerlei zwemkunsten de revue, zoals met kleren aan zwemmen, baantjes zwemmen in schoolslag, rugslag en borstcrawl, watertrappelen, duiken en onder water zwemmen en een schroefbeweging in het water maken.
Als een kind een verrichting een keer niet goed doet, mag het opnieuw worden gedaan, en dan zien we dat het in de herkansing gelukkig wel goed gaat, dus aan het eind van het zwemexamen wordt door de toezichthoudster van de zwembond meegedeeld dat alle kinderen hun zwemdiploma B hebben verdiend. 

Jippie! Ik heb mijn zwemdiploma!
Eén van de kinderen is vandaag ook nog jarig, dus die zingen we galmend over de golven vrolijk toe, en na het officieel uitreiken van alle zwemdiploma's kunnen de B-gediplomeerde kinderen nog even bij een soort 'wall of fame' triomfantelijk met hun welverdiende zwemdiploma-B op de foto. Jippie!
De zwembadjuf vertelde overigens dat men nog nooit zo'n grote groep kinderen had gehad, die allen direct doorgaan voor het oefenen en het te zijner tijd behalen van zwemdiploma C. En, zegt ze erbij tegen de kinderen: "Blijf vooral regelmatig zwemmen".

Geen opmerkingen: