zondag 18 juni 2023

Met pake & beppe op visite bij de kabouters

Zondag 18 juni 2023

Pake & Beppe kabouter in Doniastate
Kinderboerderij Doniastate
De bij ons dit weekend logerende kleinzonen Nolan & Elwin worden na een goede nachtrust uitgerust wakker, en zijn na het ontbijt vol-fit voor een uitstapje buitenshuis.
Het wordt vanmorgen een bezoek aan de Kinderboerderij Doniastate van Stiens; voor de leeftijd van deze beide kleinkinderen heel geschikt voor enkele uren vertier op deze zonnige zondagochtend.
Bij het betreden van het kinderboerderijerf horen we in de sloot links van ons de kikkers kwaken, en rechts zien we een schildpad zonnebaden op een verhoging boven het water van de sloot.

Kabouters zoeken en vinden in het Kabouterbos
Er is een variëteit aan dieren in de kinderboerderij te bezoeken, en er kan volop worden gespeeld met het rollend materieel en op de uitdagende klim- en klautertoestellen die overal op het erf zijn geplaatst. 
En helemaal achter op het terrein duiken we het grote Kabouterbos is, waar de beide kleine kabouterspeurders op heel veel plekken een bonte variatie aan kabouters vinden. Rennend over de smalle houtsnipperpaden worden de beide kabouterzoekers elke keer verrast door nog weer één of meer kabouters langs het bospad. Enkele kabouters zijn druk aan het werk, terwijl andere kabouters relaxed in bad zitten.  
In het midden van het bos zit een al enigszins ouder pake & beppe-kabouter-echtpaar, en verderop staat een pake-kabouter, want die kabouter loopt hier door het bos met een dik boek onder zijn arm. En dan krijgt pake voor Vaderdag ook nóg een boek. Geen wonder dat je die boek-kabouter altijd met een boek ziet rondlopen.

Geen opmerkingen: