vrijdag 21 april 2023

Taakgroep na Pasen

Maandag 17 april 2023
 
Het kruis herinnert nog aan Pasen

Taakgroep vergadert na Pasen
Als ik vanmiddag de kloosterkerk van Nijkleaster in Jorwert binnen loop, zie ik het Paaskruis nog in de kerkzaal staan. Dat kruis herinnert ons aan het Paasfeest dat we vorige week hebben gevierd.
In de Voorkerk van deze Sint-Radboudkerk hebben we als vertegenwoordigers van de Protestantse Gemeente Westerwert, de Protestantse Kerk in Nederland en Stifting Nijkleaster onze volgende Taakgroepvergadering. 
De taakstelling van deze taakgroep is het voorbereiden van de verdergaande samenwerking tussen de Protestantse Gemeente Westerwert en de Stifting Nijkleaster, waarbij we inmiddels hebben bereikt dat de Protestantse Gemeente Westerwert en de Pioniersplek Nijkleaster met ingang van aanvang volgend kalenderjaar samen verder zullen gaan als Protestantse Kloostergemeente Nijkleaster-Westerwert.

Begin van een nieuw samenwerkingsverband
Eerst krijgen we een update van de voorbereidingen van het komende Pinksterweekend, waarin we deze nieuwe fase zullen gaan vieren, waarin de kloosterlingen zich officieel gaan verbinden aan Nijkleaster, het kloostercomplex Nijkleaster-Westerhûs officieel zal worden geopend, en we die feestelijkheden op Pinkstermaandag gaan afsluiten met een Open Huis voor wie Nijkleaster-Westerhûs wil komen bekijken nabij Hilaard.
Daarna blikken we terug op het proces waarin door de kerkenraad van de Protestantse Gemeente Westerwert inmiddels de Plaatselijke Regeling van de Protestantse Kloostergemeente Nijkleaster-Westerwert i.o. is vastgesteld.
Dan bespreken we de voortgang op het proces om te komen tot een finale versie van de Samenwerkingsovereenkomst tussen de Protestantse Gemeente Nijkleaster-Westerwert en de Stichting Nijkleaster-Westerhûs. 
Ook de kerkelijke correspondentie tussen de protestantse gemeente en de provinciale kerkorganen passeert de revue.
Tot slot kijken we vooruit naar wat er in de komende weken en maanden nog zal worden gedaan, teneinde te realiseren dat we alle beoogde doelen aan het eind van dit kalenderjaar hebben behaald, en dat we daarmee dan de nieuwe fase van samenwerking tussen kerkelijke gemeente en dienstenstichting ingaan.

Geen opmerkingen: