zondag 8 januari 2023

Top 2000-kerkdienst bij Alliade in Stiens

Zondag 8 januari 2023
 
Dominee Jaap Overeem met Gospelrockband Grace bij Alliade in Stiens

















Top 2000
Vanmiddag woon ik samen met kleinzoon Elwin de Top 2000-kerkdienst bij, die wordt georganiseerd bij Alliade in Stiens. De kerkdiensten in Alliade zijn een samenwerkingsvorm van de Protestantse Gemeente te Stiens en Alliade Gehandicaptenzorg. Deze bijzondere kerkdiensten zijn voor iedereen toegankelijk. Ook vanmiddag is de sport- en spelzaal van Alliade goed gevuld met belangstellenden, bestaande uit onder andere bewoners en personeelsleden van Alliade, gemeenteleden van de kerkelijke gemeente van Stiens, ouders en andere familieleden van de bewoners van Alliade, en al die ander aanwezigen die soms van heinde en verre zijn gekomen om deze middagviering met zijn allen bij te wonen.
Voorganger van deze kerkdienst is dominee Jaap Overeem, geestelijk verzorger bij Alliade; en muzikale medewerking wordt verleend door de Gospelrockband Grace.
Het thema van deze muzikale kerkdienst is: 'Warm'.

Grace
Alle muzikanten van Grace worden voorgesteld aan de zaal, en Grace zingt het bekende lied 'Morning has broken'.
Met de zeven klanken van de klankschaal wordt als het ware de klok geluid aan het begin van de kerkdienst. Iedereen wordt welkom geheten, en God is er nu natuurlijk ook bij. Dan speelt Grace 'Hier ben ik veilig', en wie mee wil zingen, kan dat uitbundig doen.
Dan wordt door dominee Overeem de kleurenrijke kaars aangestoken voor wie hier vanmiddag zijn, voor alle mensen om ons heen, en voor God, en dan wordt gebeden met de song 'Dansen op de vulkaan'.
Met het lied 'Kijk omhoog' vertellen we God dat Hij/Zij goed is.
We bidden zingend het liedje 'Lees je Bijbel, bid elke dag', en wie mee kan en mee wil doen, laat daarbij met de bijbehorende handgebaren zien waar dit mooie lied over gaat, namelijk: bijbellezen, bidden en groeien.
 

Warm
Dominee Jaap geeft met Buurman van Buurman & Buurman uitleg over het thema 'Warm' van deze kerkdienst. Daarna zingt Grace de song 'Show me the way'.
Dan opent dominee Overeem de Bijbel om het verhaal over Mozes bij de brandende braamstruik te lezen. Vervolgens zingt de gospelrockband het lied 'Run past the rivers, run past all the light'. 
Daarop volgt de verwerking van het thema 'Warm'. 
Tijdens de collecte wordt ons geld ingezameld ten behoeve van vakanties voor mensen met een beperking. Ook mogen we allen naar voren komen met een grote witte steen, waarop we tijdens de viering allemaal iets hebben mogen schrijven, bijvoorbeeld een wens of een gebed. Alle beschreven en versierde stenen worden op een stapel gelegd op een groen kleed voorin de zaal. Samen maken wij zo - en vormen onze stenen - één groot wens-gebed. Grace speelt ondertussen de songs 'Teach your children' en 'Old and wise'.
Nadat we van de dominee Gods Zegen hebben gekregen, speelt de Gospelrockband Grace nog het lied 'Everywhere you go, always take the wheather with you'.
Na deze gevarieerde kerkdienst worden we allemaal uitgenodigd om nog even gezellig met elkaar na te praten in de ontvangsthal van Alliade. Er is koffie en thee, en lekkere koekjes, en bovendien voor iedereen volop gezelligheid na afloop. En zo hebben we het vanmiddag met elkaar goed gehad bij Alliade in Stiens.

Geen opmerkingen: