zaterdag 12 november 2022

Tussentijds overleg bij Nijkleaster in Jorwert

Donderdag 10 november 2022
 
In de kloosterkerk van Nijkleaster in Jorwert

Werk aan het klooster
Maandelijks komt het bestuur van Stifting Nijkleaster bijeen om allerhande bestuurlijke zaken met elkaar door te nemen, zulks tot verdere uitbouw van ons nieuwe protestantse klooster in Friese context.
Maar ook tussendoor vindt er in allerlei samenstellingen tussen bestuurders en met vrijwilligers en met externe relaties overleg plaats over de doorontwikkeling van Nijkleaster in Jorwert en nabij omgeving.
Zo zijn er vanmorgen onder andere in Leeuwarden, in Boazum en op It Westerhûs onder Hilaard verschillende klooster-werkers aan het werk om - ook letterlijk - de handen uit de mouwen te steken, en door anderen om te bespreken hoe we verder de toekomst in gaan.

Vijftien jaar voorbereiding
Vanmorgen is er bijvoorbeeld zo'n bijeenkomst in de Voorkerk van de Sint-Radboudkerk van Jorwert, en ook aan het begin van de middag komen we in de vergaderkeuken van deze kloosterkerk van Nijkleaster in klein bestuurderscomité bijeen, teneinde enkele zaken voor te bespreken die onder andere betrekking hebben op de bestuursvergadering van volgende week.
Stifting Nijkleaster hoopt volgend jaar tijdens het Pinksterfeest haar kloostervestiging van Nijkleaster-Westerhûs officieel te openen, en dat is dan het resultaat van al bijna vijftien jaar pionierswerk van velen, wat heden ten dage wordt voortgezet door al zo'n honderd Nijkleaster-vrijwilligers.

Geen opmerkingen: