zondag 5 september 2021

Met pake & beppe op stap

Zaterdag 4 september 2021

Wandelen met Pepijn langs de Borgsloot
Borgsloot
Omdat Jan Wijbe & Gaby vanmiddag en vanavond in Groningen een sportgerelateerde activiteit hebben, reizen we aan het begin van de middag af van Feinsum naar Meerstad. Wij gaan oppassen op onze 'pake- en beppesizzer' Pepijn, opdat zij ongestoord van hun activiteit 'in stad' kunnen genieten. En bovendien is dat voor ons een mooie gelegenheid om een gezellige middag samen te zijn met onze kleinzoon.
Het is vanmiddag prachtig weer, dus een mooie gelegenheid om er vanmiddag met zijn drieën op uit te trekken.
Vanuit Meerstad lopen we langs de drukke Hoofdweg en door de veel stillere Harkstederweg naar de Borgsloot, om over een zogenoemd olifantenpaadje langs de Borgsloot naar de Borgweg te lopen. 

Damsterdiep en Eemskanaal
Via de Borgbrug steken we het Eemskanaal over, om even later aan de overzijde van het Damsterdiep vanuit Ruischerbrug over het fiets- en voetpad langs de Rijksweg N360 naar de beide supermarkten verderop te lopen.
Nadat we daar enkele boodschappen hebben gedaan, steken we over de Waardbrug het Damsterdiep over, om dan via de Waard en Ruischerwaard naar het Eemskanaal te lopen. Dan kunnen we daar over het fiets- en wandelpad langs het Eemskanaal weer in alle verkeersrust terug lopen naar Meerstad. Maar, onderweg moeten we bij de Borgbrug even wachten, want deze brug staat open, om de honderd meter lange Calciumcarbonaat-tanker 'Stolt Eemsland' vrije doorvaart te bieden. 

Geen opmerkingen: