zaterdag 26 juni 2021

Leeuwarder en Mildammers wandelend over het Jabikspaad

Zaterdagmiddag 26 juni 2021
 
Leeuwarder en Mildammer wandelaars op het Jabikspaad bij Feinsum
























Vol goede moed een lange eerste etappe op het Jabikspaad
Als we thuis zijn gekomen van ons Jorwerter Jabiksrûntsje van vandaag, gaat thuis de schuifpui open om ook binnen het goede gevoel van buiten te behouden.
Het is nog steeds prachtig zomerweer.
We hebben nog maar net onze wandeluitrusting opgeruimd, als zich drie wandelaar bij onze schuifpui melden. Ze vertellen dat ze uit Leeuwarden en Mildam komen, en voor vandaag het plan hadden opgevat om een begin te maken met het bewandelen van het Friese Jabikspaad.
Het Jabikspaad begint in Sint-Jacobiparochie, en op deze eerste wandeldag op het Jabikspaad hebben ze Leeuwarden als bestemming van hun eerste dag-etappe. Dat is een behoorlijk eind lopen, dus het is best moedig om in één dag naar Leeuwarden te wandelen.

Pelgrimsstempels verzamelen van het Jabikspaad
Ze hebben op de adressenlijst van het Jabikspaad gezien dat wij een stempeladres zijn voor pelgrims die het Jabikspaad bewandelen, en hun vraag is uiteraard of zij een stempel van onze Refugio Ultreia Feinsum mogen hebben op hun stempelkaarten.
Ze hebben onderweg al meer pelgrimsstempels verkregen vandaag, en nu ook die van onze refugio erbij is gekomen, begint dat voor zo'n eerste dag al een behoorlijke stempeloogst te worden.
Na een gezellig gesprek bij ons thuis nemen ze weer afscheid, want ze moeten immers nog een flink eind wandelen naar Leeuwarden.
Ze arriveerden enthousiast bij ons, en gaan weer evenzo enthousiast en opgewekt terug naar de Hege Hearewei om tegenover onze refugio hun dag-etappe op het Jabikspaad te vervolgen, richting Stiens, Britsum, Koarnjum, Jelsum naar uiteindelijk Leeuwarden.

Geen opmerkingen: