maandag 21 juni 2021

Attentie voor WhatsApp-buurtpreventie in Feinsum

Maandag 14 juni 2021
 
Melding van WhatsApp-buurtpreventie bij de entree van Feinsum

















Attentie! 
Een WhatsApp-buurtpreventiegroep, is een groep in de chat-app 'WhatsApp', waar één of meerdere beheerders boven staan. 
Buurtbewoners die lid zijn van zo'n groep kunnen elkaar daarmee snel op de hoogte brengen van alarmerende situaties, zoals een inbraak, vernielingen of een verdacht persoon in de buurt. 
Op deze manier kunnen buurtgenoten met elkaar op een laagdrempelige manier hun buurt of dorp veilig houden en veiliger maken. 
Het is de bedoeling dat alleen alarmerende meldingen worden geplaatst. 
De beheerder van de chat-app zal hier toezicht op houden, en buurtgenoten erop aanspreken als de chat-app voor andere doeleinden wordt gebruikt, dan waarvoor die is bedoeld, namelijk voor sociale veiligheid. 

WhatsApp-buurtpreventie ook in Feinsum
Bij een alarmerende, onveilige situatie bellen de deelnemende buurgenoten in principe altijd eerst naar het alarmnummer 112 en informeert de melder direct daarna de leden via de WhatsApp Buurtpreventiegroep. 
Enkele jaren geleden hebben de dorpsgenoten van ons dorp - Feinsum - eveneens het initiatief genomen om een WhatsApp-buurtpreventiegroep op te richten. 
Om duidelijk te maken dat Feinsum ook deelneemt aan de WhatsApp-buurtpreventie, staan bij de ingangen van de bebouwde kom van Feinsum de bijbehorende Attentie-borden.

Geen opmerkingen: