zondag 20 december 2020

Light Up December @ NHL Stenden

Dinsdag 15 december 2020
 

De december-kalender van NHL Stenden

2020 anderhalvemeter-anders
Het jaar 2020 was voor velen, en zo ook voor studenten en medewerkers van NHL Stenden Hogeschool, een jaar van thuiswerken, van misschien wel zomervakantie in je achtertuin, en van kennismaken met tv-gebarentolk Irma Sluis tijdens de regelmatige persconferenties in het kader van Covid19 en Corona. 
Het was het jaar van online colleges geven, het jaar waarin het hamsteren van wc-papier gek genoeg media-aandacht trok, en het jaar waarin webwinkels en thuisbezorgers het drukker hadden dan ooit tevoren. Kortom, een jaar waar alles net even anderhalvemeter-anders verliep dan verwacht en ooit-gedacht.
Omdat wij binnen onze hogeschool allen graag goed onderwijs willen verzorgen en ontvangen, moesten we met zijn allen af en toe best eens doorbijten bij pittige en onzekere momenten voor onze studenten en voor onze collega's, maar het ging - hier en daar met vallen en opstaan - wel goed, en we hebben zo met zijn allen laten zien dat we wendbaar zijn en vol wilskracht tot het goede zijn.

Over ballen, luiken en licht
Inmiddels zijn we al weer ver de laatste maand van het jaar in gegaan. Tijd voor enige verlichting in de donkere dagen vóór Kerst. 
Alle medewerkers van NHL Stenden Hogeschool kregen eind november 2020 daartoe de zogenaamde 'Light Up December'-kalender per post thuisgestuurd. Met deze Light up-kalender worden wij iedere dag verrast, met een inspirerend verhaal, een prikkelende opdracht of met een leuk cadeautje. Elke dag iets om naar uit te kijken dus, zodat we 2020 met een lichte opsteker kunnen afsluiten, en 2021 hopelijk met nieuwe energie kunnen beginnen. Door elke dag een luikje van deze feestmaandkalender open te maken, ontdekken we wat de verrassing van de dag is.
Zo legde deze kalender bijvoorbeeld de relatie met het Sinterklaaskadootje en later ook met het online kerstpakket, dat alle collega's op hun thuisadres toegezonden kregen.
En deze week wordt op donderdag met zo'n luikje de verbinding gelegd met de 'Online Cosy Winter Party', de - deze keer online - kerstbijeenkomst van onze hogeschool.
Als we elke dag een luikje openen, en vervolgens met bijvoorbeeld een QR-code inloggen op de online Light up-site van onze hogeschool, worden we ook verrast met inspirerende verhalen van collega's, met kerstwensen van onze studenten, krijgen we een opdracht, de kersttoespraak van ons College van Bestuur, of krijg je met een code toegang tot één van de kerstfilms van de Pathé-thuisbioscoop. 
Zo ontdekken we elke decemberdag weer iets nieuws achter de volgende kerstbal van deze kleurrijke decemberkalender. 

Geen opmerkingen: