vrijdag 30 oktober 2020

Doorontwikkeling van Nijkleaster

Dinsdag 27 oktober 2020

Corona-opstelling van Nijkleaster in Jorwert

Corona-proof
Het is stil, heel stil, als ik aan het eind van de middag de Sint-Radboudkerk van Jorwert binnen stap, de kloosterkerk van Nijkleaster. 
Na zeven maanden Corona-crisis raken we zo langzamerhand ogenschijnlijk al gewend aan deze Corona-proof-opstelling: heel weinig zitplaatsen, hier en daar een duo-setje van twee stoelen, en verder alle stoelen ver uit elkaar opgesteld, tenminste anderhalve meter afstand tussen die zitplaatsen.
We vergaderen tegen het avonduur even kort in de Voorkerk van deze Jorwerter kloosterkerk. Niet met een grote groep, maar met zijn vieren; dat kan nog prima rond deze lange kloostertafel.

Leiderschap
Nijkleaster ontwikkelt zich - Corona of niet - toch door. In dit negende bestaansjaar van Nijkleaster proberen we de beoogde bouw van ons klooster en de organisatieontwikkeling van Nijkleaster zo goed mogelijk hand in hand te laten gaan.
In de afgelopen jaren hebben we goede ervaring opgedaan met onze inhoudelijk-spiritueel leider, de pionierspredikant dominee Hinne Wagenaar. En nu we het tijdperk van de fysieke kloosterstichting in gaan, komt ook de behoefte en de wens in beeld om daarnaast een zakelijk leider te hebben, die zich bijvoorbeeld met alle bedrijfskundige zaken van Nijkleaster bezig gaat houden.
Dat is dan ook de reden dat we vandaag in klein comité bijeenkomen, om met elkaar te bespreken hoe we ook op dat pad wijze beslissingen kunnen nemen, en verstandige stappen kunnen zetten naar zakelijk leiderschap, naast inhoudelijk-spiritueel leiderschap, binnen de beoogde leef- en werkgemeenschap van Nijkleaster.


Geen opmerkingen: