woensdag 19 augustus 2020

16x welkom & tot ziens in Stiens

 Woensdag 19 augustus 2020

16 keer welkom en tot ziens in Stiens











Gemeente zet haar dorpen op de kaart
De nieuwe fusiegemeente Leeuwarden heeft het initiatief genomen om haar plaatsnaamborden te vervangen voor nieuwe komborden.
Zo zijn bijvoorbeeld de plaatsnaamborden van Feinsum al vervangen op 28 mei 2020.
Als de plaatsnamen in de Friese taal en in de Nederlandse taal verschillen, dan staan beide plaatsnamen op het kombord, en nu staat ook de naam van de gemeente Leeuwarden onder de plaatsnaam op het bord.
Ook Stiens heeft inmiddels nieuwe plaatsnaamborden gekregen. En Stiens is daarmee fors op de kaart gezet, want door een samenloop van wegen is de dichtheid van de plaatsnaamborden behoorlijk.

Stiens op de kaart
Bij de tunnel 'Knoffelige Trije' onder de Brédyk komen nog vier andere wegen bijeen, namelijk de Moundyk, de Middelsédyk, de Juckemaleane en de Bûtenskilwei.
Al deze vier wegen zijn bij de ingang=uitgang van Stiens rijkelijk voorzien van plaatsnaamborden, immers aan beide zijden van elke weg staat een kombord.
Dat zijn er dus 8 plaatsnaamborden dicht bij elkaar.
Maar, omdat er zowel aan de achterzijde als aan de voorzijde van deze plaatsnaamborden een kombord zit - voor het begin en het eind van de bebouwde kom - tel ik vandaag op dit Stienser verkeersknooppunt 16 komborden gezellig bijelkaar.
De positieve boodschap van onze gemeente en van de Stiensers is daarmee voor iedere passant duidelijk: 'Welkom en tot ziens in Stiens'.

Geen opmerkingen: