woensdag 15 april 2020

Gevleugelde vrienden in Feinsum

Woensdagmiddag 15 april 2020
Mevrouw & Meneer Eend melden zich


















Dagmenu voor twee
Sinds vorige week heeft een eendenpaar alle schroom overwonnen, door in het - door Corona beïnvloede - verkeersluwe Feinsum elke dag vanuit It Kanael een wandeling te gaan maken over de Holdingawei.
Het waggelende eendenstel scharrelt eerst enige tijd rond in het gras, en vindt daar kennelijk iets van hun gading, want regelmatig wordt hier en daar met de snavel in het gras gepikt, om daar enige versnapering uit het grasveld te trekken.
Daarna komen ze het terras op, en geven bij de openstaande schuifpui met bescheiden snateren te kennen dat een kleine bijdrage aan hun voedselpakket wel op prijs zou worden gesteld.


Als het voederen uitblijft, of te lang duurt, moet de oproep tot een voedselbijdrage kennelijk iets meer nadruk krijgen, hetgeen het mannetje kwakend duidelijk maakt door daarbij even over de drempel heen naar binnen te komen.


Maar dan is het voldoende om meneer met een 'Nee!' even halt toe te roepen, en als deze heer des kanaals zeker weet dat hij in beeld is, stapt hij rustig naar buiten, om daar met zijn vrouw stilstaand of waggelend af te wachten of zijn actie succesvol is geweest.




Geen opmerkingen: