zondag 9 februari 2020

Bruin van buiten, groen van binnen

Zaterdag 8 februari 2020
Nieuwe interieur van De Haak van NHL Stenden Hogeschool

















Fusiehogeschool
De fusie van de twee Leeuwarder hogescholen 'NHL Hogeschool' en 'Stenden Hogeschool' tot de nieuwe fusiehogeschool 'NHL Stenden Hogeschool' heeft onder andere met zich meegebracht dat ons hoger beroepsonderwijs wordt doorontwikkeld volgens het onderwijsconcept 'Design Based Education'.
Die transformatie brengt ook een verandering met zich mee in de leeromgeving van onze nieuwe hogeschool. Al geruime tijd wordt er binnen onze hogeschoolgebouwen hard gewerkt om de hogeschoolgebouwen en al haar andere faciliteiten aan te passen aan het huidige onderwijsconcept, opdat leeromgeving en onderwijs naadloos op elkaar aansluiten.

Design Based Education
Eén van de veranderingen in de gebouwensituatie die dat met zich meebrengt, is dat de HBO-Bachelor-opleiding Hotel Management en de HBO-Master-opleiding International Hospitality and Service Management verhuizen vanuit het hoofdgebouw naar het gebouw 'De Haak', dat van een meer recent bouwjaar is. Het roestbruine gebouw (van Cortex-staal) heeft van binnen een grondige verandering ondergaan, met aandacht voor eigentijdse werkplekken en met onderwijsruimtes die goed passen bij het onderwijsconcept van Design Based Education.
Ook de kleurstelling binnen is veranderd, van rood-wit naar groen-wit. Resultaat is een prachtig onderwijsgebouw, waarin de ontmoeting van studenten en onderwijzend personeel op passende wijze wordt gefaciliteerd, en er goed kan worden onderwezen en geleerd.

Geen opmerkingen: