woensdag 15 januari 2020

Werkbezoek van Hongaarse predikant uit Debrecen

Maandag 13 januari 2020
Stamppottenmaaltijd in de Fryslân-keamer van Refugio Ultreia Feinsum

















Vlootschouw in Den Helder

Predikanten Scholtens & Iszlai
Vanmorgen vertrekt onze Hongaarse gastpredikant Endre Iszlai samen met leden van de Stienser Debrecen-werkgroep vanuit ons kerkgebouw De Hege Stins naar Den Helder. Daar zal een werkbezoek worden gebracht op de marinebasis, waar onze voormalige predikante, domina Desirée Scholtens uit Stiens al enige jaren geestelijke verzorger is bij de Koninklijke Marine.
Dominee Endre Iszlai is de Hongaarse predikant van de kerkelijke gemeente van Debrecen, de zustergemeente van onze Protestantse Gemeente van Stiens.
De groep krijgt een rondleiding over het marineschip de zr. MS de Karel Doorman en krijgen veel informatie over het werken bij defensie, over missies overzee, over trainingen, en over verdediging van onze kustlijn. Het is allemaal heel speciaal en indrukwekkend, en daar ervaar je veel gastvrijheid bij de medewerkers van het marine-onderdeel 'Geestelijke Verzorging' van de Koninklijke Marine en van de bemanning van dit grote marineschip.

Slotavond in Refugio Ultreia Feinsum
Na dit werkbezoek rijdt het gezelschap vanuit Den Helder over de Afsluitdijk weer terug naar Stiens, om daarna aan het begin van de avond bij ons thuis in Feinsum op bezoek te komen. Met zijn veertienen genieten we dan van een gezamenlijke stamppottenmaaltijd in de Fryslân-keamer van onze Refugio Ultreia Feinsum. Daarna gaan we naar de woonkamer beneden om onder het genot van een kopje koffie/thee met dominee Iszlai na te praten over onze ervaringen en resultaten van zijn werkbezoek aan onze Protestantse Gemeente van Stiens.

Geen opmerkingen: