woensdag 8 januari 2020

Vage jaarwisseling in Noord-Nederland

Woensdag 1 januari 2020 - Nieuwjaarsdag
Jaarwisseling in de mist

Gevaarlijk dichte mist
Vanmiddag rijden we naar Westerbork om daar de jaarwisseling te vieren. Als gezin komen we daar samen met het gezin van onze Witrussische gasten bijeen voor het gezamenlijke avondeten, gevolgd door de Oudejaarsavond, die op het middernachtelijk uur met veel knal- en sierwerk over gaat in de Nieuwjaarsmorgen.
Omdat de weervoorspellers voor het noorden van Nederland dichte mist hadden voorspeld, hebben we uit voorzorg vanuit Meerstad en Feinsum voldoende overnachtingsaccessoires meegenomen, opdat we na de jaarwisseling bij een te dichte mist niet meer naar Groningen en Fryslân hoeven te rijden, en kunnen overnachten in Westerbork.
Halverwege de avond is wel zeker dat Noord-Nederland is gehuld in een zeer dichte mist, en de twee ernstige auto-ongelukken (waarvan één helaas met dodelijk afloop) op de autosnelweg ter hoogte van Heerenveen en Akkrum getuigen van een veel te gevaarlijke verkeerssituatie op de Noord-Nederlandse wegen. We besluiten dan ook om alle overnachtingsspullen uit de auto's te halen en ons voor de komende jaarwisselingsnacht te installeren in Westerbork.

Geen opmerkingen: