zondag 22 december 2019

Verdiepende proefvisitatie bij NHL Stenden Hogeschool

Donderdag 19 december 2019
Proefvisitatiekamer voor de Instellingstoets Kwaliteitszorg



















Proefaudit

Deze week hebben we een drie dagen durende proefvisitatie voor de komende Instellingstoets Kwaliteitszorg van NHL Stenden Hogeschool.
Tijdens de afgelopen twee dagen heeft het proefvisitatiepanel met ettelijke groepen hogeschoolvertegenwoordigers gesproken.
Vandaag vinden de afrondende gesprekken plaats in de proefvisitatiekamer, waarin vanuit het perspectief van twee verschillende opleidingen van één Academie wordt onderzocht in hoeverre deze opleidingen vertikaal in control zijn. Daarbij onderzoekt het proefpanel hoe bij ons in de afgelopen jaren van bovenaf vanuit het College van Bestuur via de academiedirectie, de teamleiders en de docenten de kwaliteit van het hoger beroepsonderwijs vorm en inhoud heeft gekregen, en hoe vervolgens de evaluatie- en communicatielijnen van onderaf, vanuit het perspectief van onze studenten tot boven in de organisatie hebben doorgeklonken tot aan het College van Bestuur en tot in onze Raad van Toezicht.

Bevindingen en perspectief
De voorzitter van dit proefauditpanel geeft na afloop van alle gesprekken een terugkoppeling over de bevindingen van het auditteam, en stelt de aanwezige vertegenwoordigers vanuit de hele hogeschool gerust met de mededeling dat er in de afgelopen jaren veel goed werk is verricht binnen onze hogeschool, en dat we met vertrouwen de tweede ronde van de verdiepende instellingsvisitatie van januari 2020 tegemoet kunnen zien.

Geen opmerkingen: