zaterdag 26 januari 2019

Sneeuw op de Kenniscampus Leeuwarden

Woensdag 23 januari 2019
NHL Stenden Hogeschool 's ochtends vroeg in de sneeuwGisteravond
Gistermiddag is ook Fryslân door lichte sneeuwbuien veranderd in een winters landschap. Huiswaarts betekende dat langzaam rijden over het parkeerterrein van onze hogeschoolcampus in Leeuwarden, langzaam de stad uit, en langzaam rijdend over de provinciale weg vanuit Leeuwarden naar Feinsum. Vlak buiten Leeuwarden reed de stoet auto's met een vaartje van zo'n 30 kilometer per uur richting Stiens, maar hoe dichter we Stiens naderden - en ook voorbij Stiens kwamen - hoe minder dik het sneeuwpak was dat berm en wegdek bedekte.
In de avond en vannacht is er nog een dun sneeuwdekje over heen gekomen, maar de wegen zijn - door de gewaardeerde inzet van strooiwagens - weer goed begaanbaar richting Leeuwarden.

Vanochtend
In het donker rijd ik om 7:30 uur het parkeerterrein van de Kenniscampus Leeuwarden van onze NHL Stenden Hogeschool weer op. Een sneeuwschuiver heeft inmiddels sneeuw geruimd op het hele parkeerterrein. Het licht vanuit het hoofdgebouw en van de straatlantaarns schijnt over de besneeuwde campus, en creëert zo een sfeervol winters plaatje.
Binnen is het volop licht en genoeglijk warm. Studenten van de hogere hotelschool zijn al bezig om het studentencafé op te starten, en de schoonmaker rijdt - zoals elke ochtend vroeg - al rond met de dweilmachine om de vloer van de grote ontvangsthal te dweilen, alvorens in de komende uren weer grote aantallen studenten en medewerkers hun studie en werk her en der in de hogeschoolgebouwen zullen hervatten.

Gewoon, bijzonder, dank zij
Het lijkt allemaal zo gewoon op zo'n doordeweekse ochtend. Toch is het goed om je er bewust van te zijn dat een groot aantal professionals van allerhande externe en interne facilitaire dienstverlenende organisaties en afdelingen het mogelijk maken dat wij niet - of nauwelijks - gehinderd door winterse ongemakken ook vandaag weer rustig aan het werk kunnen gaan. 

Geen opmerkingen: