zondag 10 december 2017

Afscheid met The American Dream

Vrijdag 8 december 2017 
Roy Lichtenstein, Andy Warhol en John Ahearn in het Drents Museum te Assen Liefde voor recht
Ter gelegenheid van haar afscheid van Stenden Hogeschool komen we aan het eind van de middag bijeen in het Drents Museum te Assen. Irene Janssen, manager Legal Affairs, zal na 26 jaar gewerkt te hebben bij Stenden en bij haar rechtsvoorgangers eind van dit kalenderjaar afscheid nemen van onze hogeschoolgemeenschap.
Irene biedt ons tijdens haar afscheidsbijeenkomst aan om onder deskundige museumbegeleiding in Assen de internationale kunsttentoonstelling 'The American Dream - Amerikaans Realisme 1945-2017' te bekijken, waarvan momenteel het ene deel in Assen en het andere deel in het Duitse Emden te bekijken is.

Belangstelling voor kunst
De museumgids geeft ons tijdens haar mooie rondleiding een uitgebreid overzicht van de naoorlogse figuratieve kunst, waarin wij een prachtig visueel overzicht krijgen van kunstwerken van diverse Amerikaanse kunstenaars, zoals Roy Lichtenstein, Edward Hopper, Andy Warhol en John Ahearn.
Na deze boeiende rondleiding komen we met zijn allen bijeen in de Drentse Statenzaal, voor een hapje en drankje, en voor de afscheidsspeech voor Irene, die wordt verzorgd door Leendert Klaassen, onze voorzitter van het College van Bestuur. Leendert wijst onder andere op de karakteristieken van Irene, waaronder Liefde voor Recht & Belangstelling voor Kunst.
Aan het begin van de avond is dan het moment aangebroken waarop wij persoonlijk afscheid kunnen nemen van onze gewaardeerde collega, die wij alle goeds toewensen in de komende tijd.

Geen opmerkingen: