zondag 9 juli 2017

Wil je het meemaken?

Zondag 9 juli 2017
Koffiedrinken in de lusthof op zondagochtend 


Van handelen naar reflectie
Nu de verhuizing ruim een week achter de rug is, is de tijd aangebroken om iets minder nadruk op allerlei handelen te leggen, om weer wat meer aandacht te geven aan zaken van reflectieve aard.
Nu leent de lusthof van onze boerderij zich daar ook 'tige by tige' (zoals Friezen zeggen) toe, dus na de ochtendkerkdienst zoeken we een plekje op het zonovergoten terras bij de woonkeuken, met een prachtig uitzicht over het uitgestrekte boerderijerf, met daarop de kas met daarin de mini-wijngaard met druivenstruiken.
De hele oude porseleinen koffiekopjes van pake & bep 'fan'e feugeltsies'  - die voor deze gelegenheid weer eens uit de kast worden gehaald - komen op het deksel van de regenwaterput, en worden nog tweemaal bijgevuld, dus voldoende tijd om na te praten over de avondmaalskerkdienst van zojuist.


Een mooie plaats en een mooi moment om eens even stil te staan bij specifiek de laatste woorden uit de preek van vanmorgen van dominee Jaap Overeem, die zijn overdenking eindigde met de woorden:

"Je wilt het toch niet meemaken dat God aan het werk is,
en jij stond aan de kant?"

Van reflectie naar handelen
Een uitnodigende oproep aan alle arbeiders in de wijngaard om voor de eenheid in en van de gemeente de schouders eronder te zetten, om een actieve bijdrage te leveren met woorden van gebed en/of door biddend handelen, waar wenselijk en waar nodig.
En over die wenselijkheid en over die noodzaak hoeven we het niet te hebben, want die is er wel, kijk maar om je heen, jij bent in de wereld niet alleen.

Geen opmerkingen: