zaterdag 10 juni 2017

Pakistaans diner voor sponsoren van Ma'laap

Vrijdagavond 9 juni 2017 
Pakistaanse muziek tijdens het Pakistaanse diner in De Hege Stins

Ma'laap verbindt
In de grote bijzaal van de Hege Stins te Stiens komen we vanavond als sponsoren van het project Ma'laap bijeen voor het inmiddels traditioneel geworden jaarlijkse Pakistaanse sponsordiner.
De leden van de Stienser werkgroep Ma'laap willen met deze gezellige avond hun waardering uiten naar de sponsoren, omdat er inmiddels al tientallen sponsoren zijn die bereid zijn om maandelijks een sponsorbedrag te doneren teneinde nu al meer dan 50 Pakistaanse kinderen uit christelijke gezinnen een schoolloopbaan aan te bieden in de Pakistaanse stad Lahore.
De Pakistaanse gezinnen uit Stiens en omstreken hebben samen met de andere leden van de Ma'laap-werkgroep hun uiterste best gedaan om voor hun gewaardeerde sponsoren een Pakistaanse driegangenmaaltijd aan te bieden. De jongeren van de Peper en Zout-jeugdgroep van onze Protestantse Gemeente van Stiens hebben ook gehoor gegeven aan de oproep van de werkgroep om vanavond te helpen met het bedienen van de sponsoren in het voor deze gelegenheid Fries-Pakistaans ingerichte 'Pakistaanse restaurant'.

Hum Shukar Krain
Om 19.00 uur worden alle gasten verwelkomd met een openingstoespraak van Pieter, en nadat de avond met een tafelgebed is geopend, wordt een verrukkelijk kruidige kerriesoep - gemaakt door Tine - geserveerd.
Tussen de eerste en tweede dinergang komen de Pakistaanse families op het podium om onder muzikale begeleiding van een Pakistaans duo in de Urdu-taal twee Pakistaanse christelijke liederen te zingen, te weten: 'Rabb Khudavand Badshah hai' (Psalm 24) en 'Hum Shukar Krain' (God, wij danken U).

God heeft de bloemen gemaakt
Na het heerlijke hoofdgerecht van een rijstgerecht met bief en met chappaties volgt de tussenzang van Psalm 136 ('Shukar Yahawa Da Hi Karo') en 'Kisnay banaya pholoon ko?', "Wie heeft de bloemen gemaakt? God heeft de bloemen gemaakt", waarbij de Pakistaanse gezinnen ons vanaf het podium laten zien hoe wij in de coupletten de bloemen, de vis, de vlinder, de sterren, ons allen en Jezus kunnen uitbeelden.

Resultaten van Verbinding (Ma'laap)
Na het nagerecht van kheen en gekruide fruitsalade komen Nasir en Pieter nog aan het woord, waarbij Nasir vertelt over het kindersponsorproject. over de geschiedenis, over de huidige stand van zaken, en over de plannen voor de komende jaren, waarbij onder andere wordt verteld dat inmiddels ook wordt nagedacht over het blijven sponsoren van enkele kinderen die komende zomer de basisschool verlaten, om daarna onderwijs te blijven volgen, maar dan in het voortgezet onderwijs.
Deze rapportage van de werkgroep wordt beantwoord met applaus, waarmee we als sponsoren willen uitdrukken dat we heel tevreden zijn over de goede keuzes en de prima uitwerking van het project Ma'laap (Verbinding) in het Pakistaande Lahore.

Onderwijs als krachtig middel
We zien na het slotwoord van Riet terug op een fijne avond, waarin we niet alleen hebben genoten van de heerlijke Pakistaanse maaltijd, maar waarin we elkaar ook weer eens hebben ontmoet en hebben kunnen zien en horen welke goede werken er door de Stienser werkgroep Ma'laap worden gedaan voor de kinderen en hun families in Lahore, want Nasir vertelde het al in zijn toespraak: één van de meest opbouwende middelen om iets goeds voor kinderen te doen, is hun goed (christelijk) onderwijs aan te bieden, want onderwijs is één van de krachtigste middelen om positief bij te dragen aan kind & school & samenleving.
Het past ons om de Ma'laap-werkgroepleden grote dank te zeggen voor hun inspanningen om deze belangrijke bijdrage te leveren aan goed christelijk onderwijs in Pakistan, om de aanvankelijk kansarme kinderen een goede kans te bieden voor hun toekomst.

Geen opmerkingen: