vrijdag 30 juni 2017

Gedenken in stilte

Donderdag 22 juni 2017 
Youri Wijngaarden gedenken wij in stilteSchrik en verdriet
Maandag werden we als Stenden Hogeschoolgemeenschap opgeschrikt door het verdrietige nieuws dat één van onze studenten in de nacht van zondag op maandag bij een verschrikkelijk woningbrand in Leeuwarden om het leven is gekomen. De andere Stenden-studenten die ook in deze woning wonen, hebben de brandende woning nog tijdig kunnen verlaten, maar student Youri Wijngaarden werd door de brandweer bewusteloos gevonden in de gemeenschapelijke woonkamer. Alle inspanningen van de brandweer mochten helaas niet meer baten, en met de ambulance aangekomen in het ziekenhuis kon alleen maar zijn overlijden worden geconstateerd.

We worden er stil van
Bij Stenden Hogeschool ging de vlag halfstok en in het Stiltecentrum van ons Ontmoetingscentrum is een stille herdenkingsplek ingericht naast het altaar in de kapel. Daar ligt een condoléanceregister, dat door alle medestudenten en hogeschoolmedewerkers en anderen die dat ook wensen kan worden getekend.
In de kapel heerst de stilte, stille tijd om de tijd even stil te zetten, om te herdenken, om het nog veel te jonge leven en overlijden van de joviale, spontane en sociale Youri Wijgaarden te gedenken.

Geen opmerkingen: