dinsdag 30 mei 2017

Wij hebben iets te vieren

Donderdag 18 mei 2017 
Aardbeientraktatie voor bovengemiddelde NSE-scoreTevreden of zeer tevreden

Ruim driekwart van de studenten (78%) van Stenden Hogeschool is tevreden of zeer tevreden over zijn of haar opleiding. Eenzelfde percentage studenten zou de eigen opleiding aanraden aan vrienden en familie, zo blijkt uit de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2017.
Stenden scoort voor het eerst op alle 18 thema’s boven het gemiddelde van de 41 hogescholen. Inmiddels is de algemene tevredenheid van Stenden-studenten goed voor een vierde plaats onder de grote en middelgrote hogescholen in Nederland.

Opvallende positieve themascores
Vandaag zijn de resultaten van de jaarlijkse Nationale Studenten Enquête bekendgemaakt door organisator Studiekeuze123. De NSE wordt algemeen beschouwd als de landelijke graadmeter voor de kwaliteit die studenten ervaren. Het is tevens een belangrijke bron voor rankings van bijvoorbeeld de HBO Keuzegids en Elsevier.
Opvallende positieve themascores bij Stenden zijn te zien op het gebied van groepsgrootte, algemene vaardigheden, faciliteiten, internationalisering en stage-ervaring.  

Kwaliteit steeds beter herkend
Leendert Klaassen, onze voorzitter van het college van bestuur van Stenden, reageert: "We hebben het afgelopen jaar weer volop ingezet op de kwaliteit van onze opleidingen, en het is prachtig om te zien dat deze verbeteringen steeds beter worden herkend door de studenten. Op alle 18 thema’s zelfs, en daar kunnen onze medewerkers trots op zijn. We gaan volop door met de verdieping van kwaliteit als cultuurelement, die je moet koesteren om het te laten groeien. Nu en in de toekomst met NHL als onze fusiepartner."

Even vieren en dan verder verbeteren 
Vandaag krijgen de studenten van Stenden ter gelegenheid van dit heuglijke nieuws koffie, thee en iets lekkers, en krijgen alle medewerkers gebak van eigen deeg, een creatie van het Stenden-leerbedrijf Wannee, om het resultaat te vieren.
De scores worden nu geanalyseerd om vervolgens gebruikt te worden bij het realiseren van nog verdergaande verbeteringen van de kwaliteit.

Geen opmerkingen: