woensdag 19 april 2017

Paasfeest is dubbel feest

Paaszondag 16 april 2017
Paas-symboliek in De Hege Stins van Stiens

Prelude
Deze zondag staat in het teken van vieren, van dubbel vieren, want we vieren vandaag niet alleen het Paasfeest, maar ook het verjaardagsfeest van mim.
De ochtend begint al vroeg met de radio-uitzending van Prelude van Omrop Fryslân Radio. Er wordt niet alleen en zomaar paasmuziek uitgezonden, maar via Prelude ontvangt mim tot haar verrassing vanmorgen vroeg ook de muzikale verjaardagsgroeten en -felicitatie van haar (klein)kinderen.

Paasviering
En daarna gaan we naar de Paasviering in De Hege Stins van Stiens, die voor deze gelegenheid zo vol loopt, dat er vlak vóór aanvang van de ochtendkerkdienst nog extra stoelen moeten worden bijgezet in de kerkzaal, om alle kerkgangers een zitplaats te geven. Een heel mooi luxe-probleem, en dat komt helemaal goed.
Tot haar verrassing vraagt dominee Overeem of de oma van Pieter even wil blijven staan als de gemeente gaat zitten. De verjaardagsmededeling met betrekking tot mim die daar dan op volgt, leidt tot hartverwarmende reacties uit de gemeente, tijdens en na de kerkdienst.
Door de grote toeloop in de kerk is ook het aantal kinderen dat naar de Kindernevendienst gaat zo onverwacht groot, dat dominee Jaap Overeem op het moment dat de kinderen in grote getale de kerkzaal verlaten nog even vraagt of de Kindernevendienstleiding wellicht nog extra ondersteuning nodig heeft van Kindernevendienstleiding. Direct staan enkele gemeenteleden op om bij te springen in de bijzalen van de kerk.

Dopen en opstanding
De kerkdienst wordt ook nog eens extra vrolijk als vanmorgen Jort Arnold en Jelmer Cornelis worden gedoopt in het midden van de gemeente. Grootmoeder Dineke zingt met haar kleinkinderen een kinderlied voor de dopelingen, en verder is het natuurlijk prachtig dat we bij deze viering van de opstanding ook de viering van de kinderdoop mee kunnen nemen, want doop en opstanding hebben immers veel met elkaar te maken.
Ook onze gemeenteband United draagt er met haar muzikale begeleiding en met haar tussendoor-songs zorg voor dat deze Paasdienst extra vrolijk wordt.

81e jierdei yn de Hûskeamer fan Aldegea
Verjaardag
Thuis krijgen we koffie met verjaardags-Paasgebak ter gelegenheid van mim haar verjaardag, en in de loop van de middag rijden we van Stiens naar de Hûskeamer te Oudega, waar we vanmiddag en vanavond in groter familieverband met de naaste familie de 81e verjaardag van mim vieren. Met een koud en warm buffet bekronen we rond het avonduur dat mim vandaag in goede gezondheid haar verjaardag mag vieren, met de wens en hoop dat we haar nog vele jaren in ons familie-midden mogen houden. Aan het eind van deze feestdag brengen we mim moe maar voldaan weer thuis, en kijken we met zijn allen terug op een prachtige feestdag.

Geen opmerkingen: