zondag 23 april 2017

Live like I'm not scared

Zondagavond 23 april 2017 
Rise verzorgt de Open Worship Avond in De Hege Stins van Stiens

Open Worship Avond van Rise
Onze Protestantse Gemeente van Stiens is gezegend met twee actieve gemeentebands, die met enige regelmaat afzonderlijk en soms ook samen optreden tijdens vieringen in de beide kerken die onze kerkelijke gemeente rijk is.
Vanavond heeft de jongerenband Rise ons uitgenodigd om voor haar Open Worship Avond naar De Hege Stins te komen. Ruim dertig mensen geven gehoor aan deze uitnodiging, met als gevolg dat we vanavond in een heel intieme sfeer een prachtige worship-avond beleven. Het is een avondviering waarin we met zijn allen God aanbidden en meer over Hem en Zijn liefde leren.

Een leven zonder angst
Voor deze worship-avond heeft Rise gekozen voor het thema 'Live like I'm not scared', over een leven zonder angst.
We zijn blij dat Rise ook de oud-Stienser Jesmar Jonker bereid heeft gevonden om zijn bijdrage te leveren, Jesmar, die momenteel in het Belgische Leuven een theologische Master-opleiding volgt. Mooi om te zien hoe Jesmar gedurende zijn studie groeit in zijn rol en passie. Hij doet het evenals Rise heel goed. dus we genieten vanavond van een wel-georganiseerde en prima uitgevoerde worship avond, een pakkende viering voor jong en oud.

Zingen met Rise
Even na 19.00 uur begint Rise met het openingslied 'Fix my eyes', verwijzend naar het thema van deze viering.
Daarna heet Jesmar Jonker alle aanwezigen welkom, en opent hij met gebed.
Daarop volgen aaneensluitend enkele songs van Rise, zoals:

  • U bent heilig
  • Fix you
  • My everything
  • Here I am to worship.

De aanwezigen gaan staan bij de eerste songs en zingen staand en swingend mee met de band, aan de hand van de songteksten die op het beamerscherm verschijnen.
Bij het lied 'Here I am to worship' gaan de bandleden zitten, en de gemeenteleden ook, waardoor het lied zo klein mogelijk wordt gebracht, met als gevolg dat een heel intieme sfeer ontstaat.

Overdenking van Jesmar Jonker
Live like I'm not scared
Die aandachtige sfeer is een mooie opmaat naar de overdenking van Jesmar Jonker, die daarop volgt.
Jesmar begint te vertellen over twee broers die met hun muziekoptredens succesvol op toernee zijn in de Verenigde Staten, waar dan onheilspellend nieuws komt over de onberekenbare ziekte van één van beide broers.
Ineens staat je leven op de kop, en valt alle verwarring van het leven chaotisch en veel te groot over je heen. Iedereen die al wat langer meeloopt op deze aarde (her)kent dat gevoel wel, dat je overvallen wordt door zorgen, en dan misschien wel geen uitkomst meer ziet.
Jesmar leest met ons Psalm 42 uit de Bijbel in Gewone Taal.
We herkennen uit eigen ervaring wel het gevoel van de psalmist van deze zo bekende psalm, dat je soms geen uitkomst meer ziet, wat je tot een klagelijke verzuchting zou kunnen brengen van: 'Mijn God, is dit het nu? Moet het nu zo? Hoe kom ik hier weer uit?"
Jesmar verwijst naar zijn recente ervaring van Goede Vrijdag. Jezus heeft ook zo geleden, tot Zijn dood erop volgde. Zwaarder lijden bestaat niet op aarde. Het zwaarste menselijk lijden is al geleden, Jezus nam dat op Zich, en baande voor ons een lichter pad, opdat wij mogen geloven en erop vertrouwen dat er uitkomst is, ook uit ons eigen leed en lijden. Geloof, en heb vertrouwen, "Live like I'm not scared!"

Fix my eyes on You
Zo intiem als we de overdenking in gingen, zo intiem luiden we Jesmar zijn bemoedigende woorden ook uit, met het rustgevende, verstilde lied 'Stil mijn ziel'. 
Daarna volgen van Rise ook nog de songs 'Our God' en het van Adele zo beroemde lied, maar dan tot gospel bewerkte song 'Rolling in the deep', zo enthousiast meeslepend mooi gebracht door Rise.
En dan na de zegen volgt nogmaals het mooie lied, dat zo goed bij het thema van deze Open Worship Avond past, waarmee Rise de avond ook begon: 'Fix my eyes'.

Love like I'm not scared
Give when it's not fair
Live life for another
Take time for a brother

Thanks Rise!

Geen opmerkingen: