vrijdag 3 maart 2017

Stiltecentrum als plek om te gedenken

Vrijdag 3 maart 2017

Gedeeld verlies
Het is al weer ruim een maand geleden dat we een student uit de gemeenschap van onze Stenden Hogeschool hebben verloren. Tom Slooter, student van onze opleiding Toegepaste Bedrijfskunde, is veel te jong - op 21-jarige leeftijd - helaas overleden aan de gevolgen van een noodlottig verkeersongeval.
Een overlijden trekt altijd een verdrietig spoor door het leven van de nabestaanden, zo ook in een school als die van ons, en zeker ook als het om één van onze studenten gaat. Het verlies wordt door ieder die Tom kende gevoeld, het doet zeer, en het verdriet is groot.

Stilstaan bij
Nog steeds is in de stiltekapel van ons Stiltecentrum in het Ontmoetingscentrum van Stenden Hogeschool te Leeuwarden voor Tom een gedenkplaats ingericht op het altaar in de kapel, een stille plek waar iedereen die hem daar wil gedenken van harte welkom is. Tussen de oude hoog opgaande glas-in-lood-ramen en bij het zacht flakkerende kaarslicht kun je hier stilstaan bij het leven van Tom, en is er gelegenheid om iets persoonlijks bij te schrijven in het gedenkboek dat te zijner tijd aan de familie zal worden aangeboden.

Op het overlijdensbericht van de familie staat geschreven voor Tom:

We missen je vreselijk
en zullen je nooit vergeten.

Geen opmerkingen: