zondag 17 april 2016

Groeien naar U

Zondagavond 10 april 2016 
Muziek van de Stienser jeugdband Rise in de Worship-dienst


Groeien naar de Heer
Vanavond wonen we de Worship-dienst bij in De Hege Stins te Stiens. Een Worship-dienst is een laagdrempelige kerkdienst met aanbidding vanuit muziek en woord.
Jesmar Jonker - afkomstig uit Stiens, en momenteel studerend aan de Evangelische Theologische Faculteit in het Belgische Leuven - zal vanavond spreken over het thema ‘Groeien naar U’.
Iedereen groeit; als je jong bent en op weg naar volwassenheid, als je oud bent in wijsheid, en wij allen kunnen en mogen groeien naar onze Heer.

Muziek van Rise
De nieuwe Stienser jeugdband 'Rise' zorgt tijdens deze dienst voor de muziek en voor de muzikale begeleiding van de samenzang.
We starten met de muziek vanaf 19:00 uur, en er is doorlopend mogelijkheid tot inloop. Eigenlijk bepaal je zelf  als kerkganger op welk moment je er bij kunt en wilt zijn. In de uitnodiging staat dat je toch zeker wel wilt je horen hoe je kunt ‘groeien naar de Heer’, dus - zo luidt de oproep - "Zorg dat je de spreker van deze avond niet mist!"
Je ziet inderdaad dat er vlak na aanvang van de worship-viering nog enkele gasten binnen komen. Die moeten dan nog wel goed naar een beschikbare plaats zoeken, want bij aanvang van deze viering was de bijzaal van De Hege Stins al nagenoeg vol. Belangstelling te over dus, van jong tot oud. Kennelijk voorziet een dergelijke viering in een behoefte binnen Stiens en omstreken.

Voorganger is Jesmar Jonker
Worship His holy name
Begonnen wordt met een filmpje van tieners, die de gemeenteleden erop wijzen hen vooral niet te vergeten, want over tien jaar zijn zij 23 jaar, of 19 jaar, of 26. En heb jij dan als volwassene het verschil gemaakt voor onze jeugd?
Na de songs 'Lof, aanbidding' en 'You're beautiful' gaat voorganger Jesmar Jonker voor in gebed, waarna tijdens de collecte het lied 'All of me' wordt gezongen.
Na de liederen 'Fix you', 'Stil mijn ziel wees stil', 'In Christ alone' en 'Oceans' verzorgt Jesmar een treffende overdenking naar aanleiding van een bijbelverhaal over de richter Gideon.
Rise biedt al een uitgebreid repertoire aan worship songs, want na deze overdenking volgen weer vier songs, te weten: 'Here I am to worship', 'Ruling in the deep', 'Mag ik dan bij U', en 'Zegen mij', dat de inleiding vormt voor Jesmar om alle aanwezigen aan het eind van deze viering Gods Zegen mee te geven naar huis.
En als het lied 'River' daarna is gezongen, laten de kerkgangers duidelijk merken dat ze er nog lang geen genoeg van hebben. want Rise wordt door de aanwezigen onmiskenbaar uitgedaagd om ook nog een toegift te geven. Als onze jongerenband dan het lied 'Ruling in the deep' weer inzet, vormt dat afsluitend ook een super enthousiast einde van deze prachtige worship-viering.

Geen opmerkingen: