donderdag 17 maart 2016

Stenden Pensioendagen met Pensioen Pop-up store

Dinsdag 15 maart 2016 
De pop-up store van ABP @ Stenden
ABP-pensioen
Periodiek enig inzicht krijgen in je pensioen is wel belangrijk. Er verandert immers veel op het gebied van pensioen. Het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP) helpt haar klanten derhalve om inzicht te geven in hun toekomstige financiële situatie. Met een reizende Pensioen Pop-up store komt het ABP naar ons toe in Stenden Hogeschool.

Pensioen Pop-up store
Deze week wordt binnen Stenden ook wel de Pensioenweek genoemd, want van 14 tot en met 16 maart 2016 worden de 'Pensioendagen' georganiseerd bij Stenden in Leeuwarden en in Emmen.
Het ABP heeft een reizende Pensioen Pop-up store ontwikkeld die op bezoek gaat bij diverse werkgevers, omdat hun werknemers vaak als eerste te rade gaan bij hun werkgever voor pensioenvragen. Een Pensioen pop-up store op de werkvloer maakt het dan ook gemakkelijker om de medewerkers te helpen bij het beantwoorden van vragen over pensioen. Werknemers kunnen in deze stand meer te weten komen over hun pensioen. Zo kunnen ze hier bijvoorbeeld ook inloggen in 'MijnABP' om hun pensioensituatie te bekijken.

Persoonlijk gesprek met pensioenvoorlichter​​​​​ van het ABP
Ook was het mogelijk om je vooraf in te schrijven voor een persoonlijk gesprek met een pensioenvoorlichter van het ABP. De behoefte daaraan blijkt groot te zijn, want de pensioenvoorlichters zijn - ook bij Stenden - snel volgeboekt bij de werkgevers die de Pop-up store hebben gereserveerd.
Bij het arrangeren en het bevestigen van de afspraak wordt je gevraagd om enkele gegevens mee te nemen omtrent je persoonlijke situatie, opdat daarmee tijdens deze half uur durende pensioenafspraak in je eigen ABP-internetomgeving je eigen pensioenoverzicht kan worden geraadpleegd. Dat blijkt in de praktijk echter geen succes te zijn, want gedurende de hele ochtend waarop mijn afspraak staat ingepland blijkt dat de internetomgeving van MijnABP niet toegankelijk is. Oplossingen worden tijdens en na dit gesprek wel gezocht en gevonden in informatievoorziening achteraf, maar de bedoeling van deze afspraak komt daarmee helaas niet goed uit de verf. Desalniettemin kun je in elk geval wel al je vragen over je pensioenstatus stellen, en die worden in algemene zin ter plekke zo goed als mogelijk beantwoord.

Pensioenexpert van Stenden
De Pop-up store is onderdeel van een campagne om 'MijnABP' onder de aandacht te brengen. MijnABP is namelijk vernieuwd. Het actuele pensioen is daarin nu in één oogopslag zichtbaar. Het plannen van je pensioen is vereenvoudigd met vastgestelde scenario's. ABP-deelnemers zien daarin direct de invloed van bijvoorbeeld meer of minder werken en/of van korter of langer werken. De persoonlijke online omgeving is beveiligd met DigiD en toegankelijk via alle mobiele apparaten, zoals smartphone en tablet. ​
Wie deze week de Pop-up store van het ABP in Stenden Hogeschool bezoekt, ontmoet daar ook onze Stenden-collega Hielke Visser, die voor ons de pensioenexpert van Stenden Hogeschool is. Wie langskomt in deze ABP-stand kan Hielke ter plekke allerlei vragen over pensioen stellen, of met hem een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek over allerlei pensioenzaken​.

Pensioen beleven
Om zoveel mogelijk collega's te stimuleren om deze week vooral even langs te komen in de Pop-up store, worden gedurende deze pensioendag in en rond de ABP-stand diverse akties gevoerd.
Zo was daar maandag de feestelijke opening van de Stenden-ABP-Pensioendagen.
Elke bezoeker kan zich door een student van onze opleiding Media en Entertainment Management-opleiding laten fotograferen voor een zogenoemde 'pensioenfoto'.
Er wordt dagelijks een pensioenquiz georganiseerd, waarin in een wedstrijdspelomgeving wordt onderzocht hoeveel je als deelnemer eigenlijk weet over je pensioen.
Dagelijks wordt een slagroomtaart uitgereikt aan een Stenden-collega die tenminste nog 25 jaar werkend heeft te gaan alvorens hij/zij van diens pensioen mag gaan genieten.

Geen opmerkingen: