dinsdag 2 februari 2016

Het eerste Atelier van Stenden Hogeschool

Dinsdag 2 februari 2016 
De open ruimte van het eerste Atelier van Stenden

Transformatie
In de periode van november 2015 tot en met januari 2016 is een grote ruimte van het F-gebouw van Stenden Hogeschool te Leeuwarden omgebouwd tot 'Atelier'.
Een grote open werkplek, een vergaderzaal en twee werkkamers zijn in die afgelopen weken getransformeerd tot een geheel nieuw ingerichte onderwijs(werk)ruimte.

Pilot-Atelier
Het gaat hier om het eerste zogenoemde 'Atelier' dat binnen Stenden Hogeschool is ingericht, om in de komende tijd als pilot-onderwijsruimte te dienen.
Het Atelier bestaat uit twee afsluitbare leslokalen, een diepe T-vormige open leerplek, waarin een variëteit aan groepswerkplekken en individuele werkplekken is ingericht, met aan de lange zijkant nog een opbergwand en keukentje.

(Net)werkomgeving voor innovatie
Het is de bedoeling dat deze verschillende ruimtes de leer- en werkprocessen faciliteren, waarin wordt geëxperimenteerd met nieuwe onderwijs(werk)concepten zoals: 'Universal Design for Learning' en 'Design Thinking'.
Een dergelijk Atelier is een inspirerende en uitdagende (net)werkomgeving, die je als student en docent de mogelijkheid biedt om in een open, vrije entourage zelf sturing te geven aan je eigen specifieke leer-/werkproces, teneinde vervolgens met concrete, waardevolle innovatieve oplossingen te komen.

Geen opmerkingen: