maandag 18 mei 2015

Welkom in de vernieuwde bibliotheek van Stiens

Maandag 18 mei 2015 
Interieur van de verhuisde en vernieuwde bibliotheek van Stiens


















Verhuisd
Op 28 april 2015 is de verhuisde en vernieuwde openbare bibliotheek van Stiens in gebruik genomen.
De bibliotheek van Stiens is verhuisd vanuit de voormalige bibliotheek, naar de overzijde van de weg, naar het multifunctioneel centrum 'De Skalm'. De verhuizing komt op een moment dat De Skalm de exploitatie moeilijk rond kan krijgen. De vaste medewerkers zijn helaas ontslagen en de gemeente wil dat De Skalm voortaan door vrijwilligers wordt gerund. De komst van de bibliotheek moet ervoor zorgen dat De Skalm in de toekomst open blijft. De gemeente heeft er vertrouwen in, want ze hebben voor tien jaar een huurcontract afgesloten met de bibliotheek

Vernieuwd
De nieuwe, kleurrijke inrichting is gebaseerd op een landelijk gehouden onderzoek naar de wensen van bibliotheekbezoekers. 
Hoewel de boeken, dvd’s, tijdschriften en alle andere informatiedrageres maar een klein stukje verhuisden (naar de overzijde van de Pyter Jurjensstrjitte), is het voor de bibliotheek en haar medewerkers wel een hele grote stap. 
Deze verhuizing maakte het mogelijk de nieuwe bibliotheek in te richten volgens de laatste trends in bibliotheekland. Met nieuwe presentatietafels en met een andere indeling in verschillende kleuren en qua thematiek van de collectie is de vernieuwde bibliotheek van Stiens klaar voor de toekomst, en klaar voor de bezoekers van vandaag en morgen.

Alvast in gebruik
Iedereen is van harte welkom om een kijkje te nemen in de nieuwe bibliotheek aan de Pyter Jurjensstrjitte in Stiens. De inwoners van de gemeente Leeuwarderadeel maken met een huis-aan-huis verspreid geluksnummer tijdens hun kennismakingsbezoek bovendien kans op mooie prijzen. 
In het komende najaar worden De Skalm en de bibliotheek daarin nog officieel en feestelijk heropend.

Geen opmerkingen: