vrijdag 22 mei 2015

Stenden on Tour-camper

Donderdag 21 mei 2015

Stenden on Tour-camper op de Stenden Hogeschool-campus in Leeuwarden


















Workshops Profielkeuze & Studiekeuze
De Stenden on Tour-camper; misschien heb je hem al eens zien rijden. Deze camper toert het hele jaar door (voornamelijk Noord-)Nederland.
Met deze camper bezoekt een team van Stenden-studenten allerlei scholen voor voortgezet en middelbaar (beroeps-)onderwijs om voorlichting te geven, om leerlingen daarmee te helpen bij het kiezen van een vervolgstudie in het hoger (beroeps)onderwijs.
Een Havo-leerling verklaart: “Door zo'n workshop kan ik beter inschatten of de door mij gekozen studierichting ook bij mij past”.


Ook op het schoolplein
Voor de leerlingen die (nog) geen workshop volgen, is er tijdens zo'n bezoekdag gelegenheid om bij de Stenden-camper op het schoolplein in gesprek te gaan met Stenden-studenten over hun toekomstige studiekeuze en over studeren in het HBO. Leerlingen worden zo gestimuleerd om te gaan netwerken, om daarna in gesprek te gaan met bijvoorbeeld vrienden, familie, docenten en studenten om zo uiteindelijk tijdig tot een verantwoorde keuze voor hun vervolgstudie te komen.
Stenden on Tour sluit hierbij laagdrempelig aan. De leerlingen gaan meestal liever eerst een gesprek aan met huidige studenten, om daarna ook met hun mentor, begeleidende docent en/of studieadviseur verder in gesprek te gaan over de uiteindelijke studiekeuze.

Open Dagen
Daarnaast organiseert Stenden Hogeschool ook Open Dagen.
Naast informatie over opleidingen en activiteiten op het gebied van de juiste studiekeuze is er dan ook aandacht voor het financieren van de studie in het licht van de invoering van de 'Wet Studievoorschot Hoger Onderwijs', die ook voor aankomende studenten geldt.
DUO (de uitvoeringsorganisatie van de Rijksoverheid voor het onderwijs) is tijdens Open Dagen ook aanwezig om allerlei mogelijke vragen te beantwoorden.
En men kan tijdens Open Dagen tevens terecht bij het Stenden-Informatiecentrum, waar Stenden-medewerkers werken, die volledig op de hoogte zijn van de nieuwe ontwikkelingen die voor studiekeuze en studeren van belang zijn.

De juiste student op de juiste studieplek

De juiste student op de juiste studieplek is belangrijk voor je motivatie en voor je studiesucces.
Een goede motivatie beperkt studie-uitval en studievertraging. Iets waar steeds meer waarde aan wordt gehecht door studenten, helemaal in het kader van het nieuwe sociaal leenstelsel.
Daarom is Stenden Hogeschool doorlopend bezig met het optimaliseren van al haar activiteiten die de studiekiezer goed kunnen helpen bij het maken van een verantwoorde studiekeuze.

Geen opmerkingen: