vrijdag 1 mei 2015

Ook de meesters en juffen van Emmen in foto-beeld

Vrijdag 1 mei 2015 
Fotowand-expositie van juffen & meesters bij Stenden Hogeschool in Emmen


















Foto's in Leeuwarden en Assen
Niet alleen bij Stenden Hogeschool te Leeuwarden is momenteel een omvangrijke fototentoonstelling te bezichtigen van een groot aantal meesters en juffen in opleiding. Ook bij de andere hogeschoolvestiging van onze Opleiding tot leraar Basisonderwijs (OLB) in Emmen is op dit moment een soortgelijke expositie te bewonderen. 
Ook de OLB-studenten van Stenden Hogeschool in het Drentse Emmen hebben zichzelf laten portretteren op een fotobeeld, in een setting waarin ze gefotografeerd zijn met één of meerdere leerlingen van een basisschool, de plek waar ze hun praktijkervaring in het lesgeven opdoen, en wat voor velen van hen over enkele jaren de setting zal zijn voor het begin van hun loopbaan in het onderwijs.

Heelschool - Deelschool
In Leeuwarden is de foto-expositie in de lengte opgebouwd. In Emmen is ervoor gekozen om het merendeel van de fotoportretten in fotoblokken op de beide lange wanden van de kantine op te hangen, waardoor je in die mooie rood-witte verblijfsruimte zit te midden van een indrukwekkend groot aantal zwart-wit-foto's van de juffen en meester van de toekomst. Visueel een schitterende combinatie.
De Opleiding tot leraar Basisonderwijs van Stenden Hogeschool met OLB-vestigingen in Leeuwarden, Groningen, Meppel, Assen en Emmen werkt met het dubbelconcept van de zogenoemde 'Heelschool-Deelschool'. Het is namelijk één Stenden-opleiding, die in de basis de eenheid van de Heelschool positioneert, maar die vanwege de variëteit aan bijvoorbeeld regio, vestigingshistorie, docentenexpertise, studenteninteresse en de in het hoger onderwijs gewenste profilering zich meervormig profileert in de vijf zogenoemde Deelscholen. Voor de OLB-studenten valt er dus echt iets te kiezen; bijvoorbeeld op het gebied van meertaligheid, wetenschappelijke benadering, vernieuwingsonderwijs, techniek & technologie, en internationalisering.
Deze identieke en gelijktijdige foto-expositie van bijvoorbeeld Leeuwarden en Emmen laat iets zien van het karakter van de Heelschool binnen Stenden Hogeschool.

Geen opmerkingen: