zaterdag 25 april 2015

Bestuursvergadering van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG)

Vrijdag 24 april 2015

Bijna 800 mensen waren bij de presentatie van de Mina-Bijbel in Togo
























Werken in en met het NBG
Vandaag komen we als bestuur van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) weer bijeen in het NBG-kantoor te Haarlem.
Tot onze vreugde kunnen we in onze bijeenkomst vandaag als bestuursleden ook wederzijds kennismaken met de kandidaat die we eind mei 2015 in de Ledenraad zullen gaan voordragen als te verkiezen nieuw bestuurder van het NBG. We zijn blij dat deze kandidaat zich op ons verzoek van harte beschikbaar heeft gesteld als mogelijk nieuwe NBG-bestuurder.
Na de behandeling en vaststelling van het verslag van de vorige bestuursvergadering, passeren diverse mededelingen, en bespreken we de diverse contacten met andere organisaties waarmee het NBG samenwerkt en in gesprek is. Zo passeert bijvoorbeeld ook de voortgang op onze samenwerking met het Vlaams Bijbelgenootschap, waarmee het NBG al vele jaren nauw samenwerkt in het Nederlands-Vlaamstalige werkgebied.

Jaarverslaglegging over 2014
Daarna volgen de twee hoofdbestanddelen van deze bestuursvergadering, te beginnen met de Jaarverslaglegging over het kalenderjaar 2014. Meerdere stukken liggen daartoe ter tafel, ter bespreking en ter vaststelling. Zo bespreken we bijvoorbeeld de concepten van het Jaarverslag 2014 (inclusief de Jaarrekening), het Pré-advies dat de bestuursadviescommissie Financieel-Economische Zaken (FEZ) daarnaast heeft gelegd, het Accountantsverslag 2014 en de Verantwoordingsverklaring over 2014.

Bestuurszaken
Tenslotte volgen enkele bestuurszaken. Eerst stellen we de agenda vast voor de Ledenraadsvergadering van eind mei 2015, waarbij we ook de voordrachten vaststellen voor de kandidaten die wij als bestuur ter benoeming aan die Ledenraadsvergadering zullen voorleggen ten behoeve van het bestuur en de landelijke Ledenraad.
Daarna volgt een bespreking van de samenstelling van, de vacatures in en de tweejaarlijkse ontmoeting met de bestuursadviescommissie FEZ.

Dankbare terugblik op bijbelpresentatie in Togo
De vergadering wordt afgesloten met een mooie presentatie van medebestuurder Job Leene, die foto's toont van en vertelt over zijn indrukwekkende decemberreis naar Togo, waar hij als NBG-bestuurslid samen met NBG-medewerker Joyce van de Veen (Hoofd Buitenlandwerk) aanwezig was bij de landelijke publicatie en presentatie van de Mina-Bijbel, die kon worden vertaald, gedrukt en gepubliceerd in Togo dankzij alle giften van leden en donateurs voor het waardevolle internationale bijbel(vertaal)werk van het NBG.
Als na vier uren vergaderen de hele bestuursagenda volledig is afgehandeld, begint het weekend en rest voor mij nog een mooie avondlijke rit door de kop van Noord-Holland, die momenteel prachtige gedecoreerd is met al die langgerekte, kleurrijke bloembollenvelden.

Geen opmerkingen: