donderdag 26 maart 2015

Erik Bootsma exposeert in Stenden Hogeschool

Donderdag 26 maart 2015
Fotografie van Erik Bootsma in de Stenden Art Galery









Fototentoonstelling in de Art Galery
Tot en met 13 april 2015 exposeert de Leeuwarder fotograaf Erik Bootsma (1969) in de Stenden Art Gallery van Stenden Hogeschool te Leeuwarden.
Deze publiek toegankelijke expositieruimte bevindt zich op de begane grond achter het Auditorium van ons Leeuwarder hogeschoolgebouw aan de Rengerslaan.
Stenden Hogeschool organiseert deze expositie in samenwerking met het Leeuwarder Kunstbureau Art Connection.

Fotografie
Na het volgen van de Apeldoornse Fotovakschool is Erik Bootsma in het jaar 2009 begonnen als zelfstandig fotograaf. Hij richt zich voornamelijk op bedrijfsreportages, en binnenkort ook op bedrijfsfilmpjes.

Daarnaast maakt Bootsma van foto's kunstzinnige werken, die hij op diverse materialen laat afdrukken.
Zijn kunstfotografie bestaat uit diverse lagen foto's en kleuren, die op een bepaalde manier bewerkt zijn.

Werk in opdracht
In opdracht gebruikt hij voornamelijk portretfoto's, die hij zodanig bewerkt, dat het resultaat lijkt op een schilderij. In dergelijke bewerkingen verwerkt Erik persoonlijke items, zodat het kunstwerk steeds een soort zoekplaatje wordt, waarin je elke keer weer nieuwe onderwerpen kunt ontdekken.
Voor dergelijke opdrachten maakt Erik Bootsma meestal zelf de portretfoto's, maar hij kan daar tevens oude (ook zwart-wit) foto's voor gebruiken.
Qua foto-object hoeft het niet alleen om personen te gaan, want ook huisdieren, diverse voorwerpen of een dorp of een stad kan ook een mooi object zijn om daar iets persoonlijks van te maken.

Vrij werk
Daarnaast maakt Erik Bootsma ook vrij werk, dat hij te koop aanbiedt via zijn website en tijdens zijn exposities, zoals nu bij Stenden Hogeschool.
Alle fotografische kunstwerken die Bootsma maakt, laat hij slechts eenmaal afdrukken, opdat elk fotografisch werk een uniek stuk blijft.

Geen opmerkingen: