zondag 18 januari 2015

Mini-concert van Dame Blanche Music in het MCL

Zondagmiddag 18 januari 2015
Mini-concert van Dame Blanche Music in het MCL 















Op één plek
Direct aansluitend op de Belijdenisdienst in de Sint-Vituskerk van Stiens spoeden Durkje en ik ons om op tijd aanwezig te kunnen zijn bij de aanvang van het mini-concert van 'Dame Blanche Music' in het Auditorium van het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL).
Dat mag best wel een bijzonder concert worden genoemd, want dit mini-concert kan vandaag maar op één plek worden gehouden, namelijk hier in het Leeuwarder ziekenhuis.
Hoezo maar op één plek?

De eerste schrik voorbij
De Groninger band 'Dame Blanche Music' bestaat uit twee personen, te weten zangeres Amarins Woltring & pianist Jorick Feenstra. Enkele weken geleden is Jorick plotseling opgenomen in het MCL, iets waar veel familie, vrienden en kennissen behoorlijk van zijn geschrokken. Met behulp van 'intensive care' en goede aanvullende verpleegkundige zorg is Jorick weer zover dat hij - weliswaar nog steeds in het ziekenhuis - weer rond mag lopen, zij het met het mobiel infuus voortdurend letterlijk onder handbereik. Maar gelukkig zijn we nu zover, en is het wachten op een spoedige of uitgestelde verdere behandeling. Het gebed van velen is in elk geval tot op heden verhoord: Jorick loopt weer rond. God zij dank.

Muziek als dank
En als begenadigd rasmuzikant heeft hij natuurlijk de piano (de vleugel) in het MCL ook al gevonden en in gebruik genomen. Nu de gelegenheid er is, en de tijd er rijp voor is, moet er door Jorick Feenstra eindelijk en natuurlijk weer muziek worden gemaakt.
Om familie, vrienden en kennissen te bedanken voor alle bezoek en voor de overstelpende hoeveelheid beterschapskaarten en -wensen, heeft Jorick samen met Amarins Woltring het initiatief genomen om in het ziekenhuis een mini-concert te organiseren, in de muzikale setting van hun band 'Dame Blanche'.
Af en toe komt tijdens het concert bij toerbeurt ook iemand van het verplegend personeel van Jorick zijn verpleegafdeling in de 'concertzaal', om toch ook mee te kunnen genieten van hun muzikaal begaafde patiënt Jorick. Fijn dat ze er toch ook even bij kunnen zijn. Ook al kunnen ze maar even blijven kijken en luisteren, het biedt een mooi gebaar van dank van Jorick aan de verpleegstaf, voor al hun goede zorgen.

Franstalige songs
Ruim twintig genodigden zijn vanmorgen naar het MCL gereisd om dit mini-concert van Jorick & Amarins bij te wonen. Durkje en ik voegen ons ook bij de gasten, om te gaan genieten van de mooie muziek van dit muzikale duo.
Dame Blanche Music is gespecialiseerd in Franstalige muziek, alhoewel er ook wel enige Nederlandstalige en Engelstalige teksten worden gezongen.
Franse chansons - zoals bijvoorbeeld 'La vie en rose' van Edith Piaf - vormen echter wel de rode draad in dit concert, nu eens gevoelig, dan met veel 'bravoure', of vrolijk en opgewekt.
Daarnaast wordt een lied gezongen uit de bioscoopfilm 'As it is in Heaven'.
Amarins Woltring & Jorick Feenstra in concert in het MCL
Mag ik dan bij jou? Dank je wel!
Heel mooi zijn ook de door Amarins naar het Frans vertaalde Nederlandse songs, zoals 'Mag ik dan bij jou' van Claudia de Breij en 'Papa' van Stef Bos.
Mij valt op hoe mooi - naast het infuus - de tekst van de wensballon achter Amarins over Jorick heen draait, met de beloftevolle tekst: 'Feeling Soon Better'. Dat wensen we Jorick en zijn geliefden natuurlijk allen toe.
Jorick & Amarins oogsten hier en nu in het MCL veel lof; mooie muziek, mooi uitgevoerd, om af en toe stil van te worden, en om na de laatste pianoklank te ontladen met een welverdiend applaus.
 

Geen opmerkingen: