zaterdag 25 oktober 2014

Stichtingen voor Jabikspaad en Jacobspad in Sint-Jacobiparochie bijeen

Dinsdag 21 oktober 2014
Pelgrimsinformatiecentrum Sint Jacob

Twee pelgrimspaden naar Hasselt
Als bestuur en vrijwilligers van de Stichting Jabikspaad Fryslân zorgen we voor een goed beheer van het Jabikspaad, het pelgrimspad voor wandelaars en fietsers dat je van het Friese Sint-Jacobiparochie naar het Overijsselse Hasselt voert.
Zo zorgt het bestuur met de vrijwilligers van de Stichting Jacobspad Groningen Drenthe voor het goede beheer van het Jacobspad, het pelgrimspad voor wandelaars en fietsers dat je vanuit het Groningse Uithuizen (ook) naar het Overijsselse Hasselt voert.
In Hasselt - één van de oudste bedevaartsplaatsen in Nederland - kunnen wandelaars en fietsers dan verder richting Santiago de Compostela.

Kennismaking & bestuurswerk
Op het verzoek van het bestuur van de Stichting Jacobspad Groningen Drenthe om eens nader met elkaar kennis te maken, reageren we als bestuur van de Stichting Jabikspaad graag en positief, met als gevolg dat we vanavond met een vertegenwoordiging van beide stichtingsbesturen bijeenkomen in de Jacobshoeve van medebestuurslid Klaske Wijbenga te Sint-Jacobiparochie.
Het is een avond waarin alle gelegenheid is om nader met elkaar en met elkaars bestuurswerk kennis te maken. Onderwerpen die zoal aan de orde komen, zijn: route, routebeheer, nieuwe edities van routegidsen, stempelposten, en het verleden, heden en de toekomstplannen voor de beide pelgrimsroutes.

Pelgrimsinformatiecentrum Sint Jacob
Daarna sluiten we dit interbestuurlijk overleg af met een bezoek aan de nabijgeleden Groate Kerk, waarin we als Stichting Jabikspaad Fryslân samen met het Nederlands Genootschap van Sint Jacob het 'Pelgrimsinformatiecentrum Sint Jacob' beheren; het mooie voorlichtingscentrum in het drie verdiepingen tellende grote voorportaal van De Groate Kerk, waar de Friese pelgrimsleden van het Nederlands Genootschap van Sint Jacob op de tweede en de vierde zaterdagen van elke maand voorlichting geven aan belangstellenden, die overwegen - of al hebben besloten - om het Jabikspaad te gaan bewandelen (of fietsen) met als mogelijk doel om meer dan 3.000 kilometer verderop ooit als pelgrim te arriveren bij het graf van Sint Jacobus in de kathedraal van het Spaanse Santiago de Compostela.

Geen opmerkingen: