zondag 24 augustus 2014

Familiedag & 60 jaar-huwelijksjubileum

Zaterdag 23 augustus 2014
Familiefoto van de familie De Jong










Damwâld en Broeksterwâld
Jaarlijks wordt bij toerbeurt door de broers en zus van Durkje een familiedag georganiseerd voor het hele gezin De Jong. Omdat het dit jaar 60 jaar geleden is dat Durkje haar ouders in het huwelijk traden, hebben we vorig jaar afgesproken dat we vandaag de familiedag en de viering van dit diamanten huwelijksjubileum combineren. Daartoe komen we vandaag eerst bijeen in het cultuurhistorisch centrum 'De Sûkerei" in het Friese Damwâld en daarna in het dorpshuis 'De Pipegael' in het nabijgelegen Broeksterwâld.

De Sûkerei
Halverwege de ochtend komen we bijeen in het bezoekerscentrum van De Sûkerei te Damwâld, het betrekkelijk nieuwe openluchtmuseum in de Dokkumer Wouden. Durkje haar ouders, die vandaag hun huwelijksjubileum ter gelegenheid van hun zestigjarig huwelijk van morgen vieren, zijn uiteraard het feestelijk middelpunt van aandacht. Uit het hele land en uit Duitsland zijn de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen bijeengekomen om elkaar vandaag in deze feestelijke setting te ontmoeten. Enkele kinderen en kleinkinderen wonen of verblijven momenteel wegens vakantie in het buitenland en zijn er vandaag helaas niet bij, daarom bestaat de familiegroep vandaag uit 40 familieleden.
Na welkom en ontvangst drinken we gezamenlijk koffie, en dan gaan we snel naar buiten om nog tijdig vóór de verwachte regenbuien familiefoto's te laten maken door dorpsgenoot Jacob Bijlsma, die bereid is ons vandaag in diverse familie-settings fotografisch te portretteren.
Aansluitend krijgen we een lunch aangeboden in het bezoekerscentrum, en daarna gaan we in groepen uiteen voor een rondleiding over het museumterrein, voor een GPS-Geocaching speurtocht en voor de kinderen een huifkartocht in de omgeving.

De Pipegael
Aan het eind van de middag verplaatst dit hele gezelschap zich naar dorpshuis De Pipegael te Broeksterwâld, het onlangs geopende multifunctionele centrum van dit Friese dorp, dat de bakermat is van de familie De Jong. De naaste familie is uitgenodigd om samen met ons eerst te borrelen, waarna we een heerlijk koud en warm buffet krijgen aangeboden van het enthousiaste beheerdersechtpaar Janco & Tjitske Dijkstra, dat momenteel dit prachtige nieuwe 'Broekster' dorpshuis exploiteert.
Daarna verplaatsen we ons van de foyer naar de grote zaal van dit nieuwe dorpshuis, waar we de rest van de avond bijeen zijn met ruim 120 gasten, die op een algemene uitnodiging in de Kollumer Krant en in het Friesch Dagblad samen met dit diamanten echtpaar tijdens een gezellig ontmoeten het 60-jarig huwelijksjubileum vieren.
Dankbaarheid staat vandaag voorop, omdat we op deze dag met zoveel familie, vrienden en kennissen dit bijzondere huwelijksjubileum in goede gezondheid mogen vieren.

Geen opmerkingen: