dinsdag 25 maart 2014

Uitbreiding Studentenhuisvesting in Studiestad Leeuwarden

Dinsdag 25 maart 2014
De studentenhuisvesting in aanbouw op de Kenniscampus















Studeren & wonen op de Kenniscampus
Aan de noordzijde van Leeuwarden wordt al enkele jaren gebouwd aan de realisatie van de Kenniscampus Leeuwarden. De NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool zijn naast elkaar gevestigd op deze campus, met het zogenoemde Kennisplein als openlucht verbindingsruimte. 
Deze kenniscampus combineert wonen, werken en studeren; en één van de doelen is om op de Kenniscampus Leeuwarden nieuwe initiatieven te stimuleren en te initiëren. Zo is bijvoorbeeld al een Bewegingscentrum op de campus gerealiseerd.
Op deze prachtige locatie - gelegen op wandelafstand van het stadscentrum - wordt momenteel ten behoeve van een optimale studentenhuisvesting een hoogwaardig appartementencomplex voor studenten gebouwd.

Uniek qua ontwerp en uitvoering

Studentenhuisvesting Leeuwarden had vanaf het begin een toekomstbestendig ontwerp voor ogen. De kamers zijn breder dan een gemiddelde studentenkamers. Daardoor mag je deze studentenkamers ook wel betitelen als appartementen.
Er zijn hoge eisen gesteld aan de vormgeving en aan detaillering. De gevels bijvoorbeeld zijn uitgevoerd in ambachtelijke handvorm bakstenen.
Een royaal gevoel van ruimte ontstaat dankzij een efficiënte indeling van keuken, douche en toilet. Elke kamer heeft bovendien veel daglicht.Door de toepassing van veel duurzame materialen is dit studentencomplex één van de meest duurzame in Nederland.

Gereed in juni 2014
Op 22 mei 2013 werd de eerste paal geslagen voor deze unieke studentenhuisvesting op onze Leeuwarder Kenniscampus. Dit werd gedaan door Thea Koster, wethouder van de gemeente Leeuwarden, die toen onder andere Jeugd & Onderwijs, Stedelijke vernieuwing en Kenniscampus Leeuwarden in portefeuille had.
De bouw van de studentenhuisvesting ligt op schema. In juni 2014 worden de appartementen opgeleverd.

Geen opmerkingen: