dinsdag 31 december 2013

Lit ús in nij kleaster bouwe

Maandag 30 december 2013
Een bouwsteen voor Stifting Nijkleaster














Nijkleaster
"Lit ús in nij kleaster bouwe".
Laten wij een nieuw klooster bouwen
Als bestuur van de Stichting Nijkleaster hebben we ons ten doel gesteld dat we in 2018 een klooster willen hebben in of nabij het Friese Jorwert, een nieuw klooster op protestantse leest geschoeid, en open voor iedereen die met ons op zoek wil naar 'Stilte, Bezinning en Verbinding', want dat zijn de drie kernwoorden van Nijkleaster.
Daarvoor is geld nodig, veel geld, en het is natuurlijk de kunst om zoveel geld bijelkaar te brengen, zodat die droom van een nieuw klooster in Fryslân waarheid begint te worden.

Bouwen in steen met liefde
Al in een vroeg stadium is het eerste stichtingsbestuur begonnen met het verkrijgen van inkomsten, teneinde de eerste activiteiten vanuit de Voorkerk van de Sint-Radboudkerk van Jorwert - onze eerste, voorlopige vestigingsplaats - mogelijk te maken.
Daartoe is indertijd onder andere begonnen met een voorspoedig verlopende handel in kleine bouwsteentjes, die voor € 10,- te koop waren - en nog steeds te koop zijn, zolang de voorraad strekt. 
Aan deze door toenmalig bestuurslid Teake Posthumus gebakken steentjes zitten de regels gebonden van een toepasselijke liedtekst van de Friese dichter Tjits Peanstra: 
  • ,,Lit ús in hûs fan stilte bouwe mei muorren fan leafde en in dak fan frede."
Met die mooie woorden is al heel veel gezegd over wat we met Nijkleaster beogen.

Bijdragen om Nijkleaster mogelijk te maken
Volgend jaar - in 2014 - zullen we als Stifting Nijkleaster qua fondsenwerving een hele grote financiële sprong moeten maken, om ons doel van een eerste aanzet tot een Nijkleaster in hout en steen te realiseren.
Iedere materiële bijdrage in bijvoorbeeld geld of (on)roerende goederen kan daartoe een belangrijke bijdrage leveren.
Tot nu toe heeft Nijkleaster haar tussenliggende doelen bereikt, en we hopen dat we in het komende kalenderjaar - zo mogelijk ook met uw ondersteuning - met zeker zoveel succes ook nog een volgende stap mogen en kunnen zetten in de ontwikkeling van een 'nij kleaster' in Fryslân.

Geen opmerkingen: