donderdag 17 oktober 2013

Hertlik tank foar jo stipe oan Nijkleaster

Woensdag 16 oktober 2013 
Tankberjocht fan Nijkleaster, mei poëzij fan Eppie Dam























Stipe fan Nijkleasterlingen
Als bestuur van de Stifting Nijkleaster zijn wij bijzonder te spreken over de positieve reacties, die we ontvangen op ons initiatief om een nieuw protestants klooster in het Friese Jorwert op te richten. De stichting bestaat al enige jaren, en we prijzen ons in het eerste bestaansjaar van Nijkleaster gelukkig met onze eerste kloostervestiging in de voorkerk van de Sint-Radboudkerk van Jorwert.
Het is overweldigend hoeveel belangstellenden in het afgelopen startjaar op onze activiteiten af zijn gekomen en hoeveel pers-aandacht we van allerlei media in het hele land hebben gekregen.
Over het aantal vrijwilligers, dat graag een bijdrage wil leveren middels allerlei diensten, zijn wij ook zeer te spreken. Medio november 2013 zullen we als bestuur een soort verwenmiddag voor alle vrijwilligers en voor andere betrokkenen organiseren, teneinde al die medewerkers tijdens dit eerste zogenoemde 'Nijkleasterlingen-treffen' onze dank te betuigen voor het vele en goede werk dat zij voor en binnen Nijkleaster verrichten. 

Donaasjes fan stipers
Anderen laten merken dat zij het bijzondere pionierswerk van Nijkleaster waarderen, door incidenteel of jaarlijks een bedrag te doneren, teneinde de initiatieven en activiteiten van Nijkleaster mee te faciliteren.
Deze donateurs willen we ook graag bedanken voor hun vriendelijke giften. Daartoe is een bedankkaart gemaakt, waarop bestuursvoorzitter Henk Kroes deze donateurs hartelijk bedankt voor hun gift aan Nijkleaster. Op de voorzijde van deze kaart staat een prachtig gedicht van Eppie Dam: 'Hûs om stil te wurden'.
Wij waarderen dergelijke giften zeer, omdat wij als Stichting Nijkleaster voor ons initiatief afhankelijk zijn van dergelijke financiële steun. Mede dankzij deze geldelijke bijdragen kunnen we datgenen doen, waar wij als Nijkleaster voor staan, namelijk het zoeken naar nieuwe wegen voor het evangelie, naar stilte om verder te kunnen, naar bezinning, om weer geïnspireerd te worden, en naar verbinding om samen mens te kunnen zijn.

Nijkleaster stiet foar stilte, besinning en ferbining.

Hertlik tank foar alle stipe oan Nijkleaster!

Geen opmerkingen: