woensdag 9 oktober 2013

Een Evaluatiebureau voor de visitatie van de OLB

Woensdag 9 oktober 2013 
Stenden Hogeschool-vestiging in Groningen















Stenden School of Education op locatie in Groningen
Halverwege deze werkdag rijd ik vanuit onze Leeuwarder hogeschoolvestiging naar onze Groninger locatie van Stenden Hogeschool. In Groningen-stad komen we met de vertegenwoordiger van een Evaluatiebureau en met een delegatie van het management team van de Stenden-School of Education bijeen op de locatie van onze HBO-bachelor-Opleiding tot Leraar Basisonderwijs.

VBI-selectie
We zijn binnen Stenden Hogeschool geruime tijd geleden begonnen met de voorbereiding van de zelfevaluatie, de visitatie en de accreditatie van de Opleiding tot Leraar Basisonderwijs (OLB). In het kader daarvan selecteren we ook een visiterende en beoordelende instantie (VBI), die een visitatiepanel van onafhankelijke en gezaghebbende auditoren zal samenstellen, om de kwaliteit van onze OLB in het voorjaar van 2014 te gaan beoordelen.

Visitatie goed voorbereiden
We bespreken vanmiddag de wijze waarop deze visitatie het beste kan worden ingericht, opdat alle ins en outs van deze opleiding in de audit goed in beeld kunnen worden gebracht. Onze OLB is een opleiding met vestigingen in Assen, Emmen, Groningen, Leeuwarden en Meppel, en kent enkele speciale trajecten en differentiaties, die we bij de aanstaande visitatie op degelijke wijze willen laten beoordelen, teneinde in het jaar 2015 de beoogde accreditatie voor de komende jaren met recht te verdienen.

Geen opmerkingen: