zaterdag 31 augustus 2013

Stichtingsbestuur Jabikspaad Fryslân weer van start

Donderdag 29 augustus 2013 
Vitrine van Stichting Jabikspaad Fryslân in de Zomerexpositie 2013




















Vergadering in het Pelgrimsinformatiecentrum
Ook voor ons bestuur van de Stichting Jabikspaad Fryslân is het zomerreces voorbij. We komen vanavond voor het eerst na de zomervakantie weer bijeen als stichtingsbestuur. Onze vergaderlocatie is voor deze bijeenkomst het 'Pelgrimsinformatiecentrum Sint Jacob', dat is gehuisvest op de bovenverdieping van het portaal van De Groate Kerk van Sint-Jacobiparochie.
Aan het begin van de vergadering blikken we eerst terug op alle wel en wee van onze bestuurders, want in de weken voorafgaand, in en na de zomervakantie is er weer veel gebeurd en gedaan. Het is goed om als bestuurders elkaars lief & leed voorafgaand aan de vergadering te delen, om daarna ook goed met elkaars mogelijkheden en beperkingen rekening te houden als nieuwe werkafspraken voor de korte en langere termijn worden gemaakt.

Zomerexposities in De Groate Kerk
We horen vanavond van ons bestuurslid Gosse Ytsma over de uitdagende ideeën, die onlangs in zijn 'Werkgroep Zomerexpositie 2014' zijn besproken ten behoeve van de eerste voorbereidingen voor de Zomerexpositie, die zal worden georganiseerd in De Groate Kerk in de zomer van 2014.
Uiteraard bespreken we ook de resultaten van de huidige Zomerexpositie 2013, die we voorafgaand aan onze vergadering allemaal nader hebben bekeken in de grote zaal van De Groate Kerk. Ook dit jaar zijn de vitrines van de Stichting Jabikspaad Fryslân weer op schitterende wijze door ons bestuurslid Jan Romkes van der Wal ingericht.

Promotie van het Jabikspaad
Nadat alle ingekomen stukken en ook de notulen van de vorige vergadering de revue zijn gepasseerd, bespreken we enkele promotionele zaken van het Jabikspaad, waaronder de website, de nieuwsbrief, de flyer, de visitekaartjes en de stempels van het Jabikspaad.
Dan is het al bijna 22.00 uur; dus tijd om te stoppen en af te spreken wanneer we de rest van deze avondagenda zullen gaan bespreken.
Afsluitend luisteren we nog geruime tijd naar een nadere toelichting van bestuurder Jan Romkes van der Wal, die ons aan de hand van zijn prachtig ingebonden foliant op verhalende wijze meeneemt in de thema's die worden beoogd voor onze Zomerexpositie van het jaar 2014.

Geen opmerkingen: