dinsdag 25 juni 2013

Stifting Nijkleaster vergadert in Jorwert

Maandag 24 juni 2013
Nijkleaster is gevestigd in de Sint-Radboudkerk in Jorwert


















Jaarlijkse Pinkersterpelgrimage naar Nijkleaster in Jorwert
Vanavond komt het bestuur van de Stifting Nijkleaster bijeen in Jorwert, de vestigingsplaats van Nijkleaster. Het is de laatste vergadering voordat we allen het zomerreces in gaan.
We beginnen met terugblikken; eerst op onze vorige bestuursvergadering, en al wat daarop volgde, en daarna op het Nijkleaster Pinkster Paad. Deze driedaagse pelgrimage van Stifting Nijkleaster rond het afgelopen Pinksterfeest is een succes geweest. Een groep van zo'n 30 pelgrims wandelde op de zaterdag vóór, en de zondag en maandag van Pinksteren van de Nicolaaskerk in Stavoren, via Gaastmeer en Wommels naar de Sint-Radboudkerk in Jorwert. 's Nachts overnachtte de groep bij hartelijke gastgezinnen in Gaastmeer en Wommels. Evenals Nijkleaster draait het bij deze Pinksterkuier ook om Stilte, Bezinning en Ontmoeting. Deze drie elementen zijn ook goed uit de verf gekomen tijdens deze Pinksterpelgrimage. We besluiten jaarlijks een Pinksterkuier te organiseren, nu eens meerdaags zoals dit jaar, dan eens eendaags op Pinkstermaandag.

Lopende zaken
Vervolgens bespreken we het Jaarverslag van onze Stichting over het jaar 2012, en daarna ook de financiële jaaroverzichten. Na vaststelling van deze jaarstukken bespreken we de lopende subsidieverzoeken met betrekking tot de tweede fase van de verbouw van Nijkleaster in de Jorwerter Sint-Radboudkerk. Daar vloeit dan ook het gesprek over de huisvesting van Nijkleaster op de langere termijn uit voort.
Na de mededelingen uit de Kleasterried kijken we vooruit naar de programmering van het komende seizoen, bestaande uit onder andere de wekelijkse Kleaster-ochtenden, de maandelijkse Kleaster-zaterdagen en - zondagen, de Open Dag van oktober 2013 en de Vrijwilligersdag van november 2013, en tenslotte ook het vergaderschema voor het komende Kleaster-bestuursseizoen.

Geen opmerkingen: